Szukaj
Chi lo sa che cosa e' vero in un mondo di bugiardi...?
Nikon D70s z Kit'em, książka o fotografii, zapał i chęci, ciekawe spojrzenie na świat (IMO)...
Ładna dziewczyna, ladny i cieply usmiech... ale czemu tak kadrowałes w 1 ?
D7200
Wiesz co... sam nie wiem, tak jakos wyszloChyba troche mi uciekła bo osobiscie to Ona zdjec nie lubi, dlatego musialem odrobinke wyostrzyc.
Ale ten kadr w jedynce bardzo mi sie podoba, tylko na duzym zdjeciu, te akurat sa zmniejszone bo "regulamin" :P
Nikon D70s z Kit'em, książka o fotografii, zapał i chęci, ciekawe spojrzenie na świat (IMO)...
Przepraszam - czy ta dziewczyna nie żyje, że piszesz "Ona" (zamiast "ona")? Tak piszemy tylko o osobach nieżyjących (w nekrologach) lub np. o Papieżu...
Szkoda by było, bo dziewusia na zdjęciach wygląda radośnie...
Krzysztof Paszkiewicz
W moich rodzinnych, dalekich od szosy stronach powiedzieliby "una".piszesz "Ona" (zamiast "ona)
Co do zdjec, to moim zdaniem wypadaloby poruszac suwaczkami co nieco.
Modelka: moj typ, piegowate lubialem od maljenkoscji.
Tutaj na takie mowia "cutie pie".
haha ^^
Pisze "Ona" poniewaz tak mnie nauczono, ze poniekad jest to jakies okazanie szacunku (jak np. pisanie w listach "Ciebie, Tobie" y duyej litery)
Poruszac suwaczkami... a co dokladnie? Lagodniejsze kolory?
Toś niedokładnie zapamiętał - stosuje się to tylko w opisanych wyżej przeze mnie przypadkach i właśnie w listach, tak, jak napisałeś. Natomiast pisanie "ona" nie jest absolutnie przejawem braku szacunku.
A suwaczkami byś:
1 - podostrzył
2 - zlikwidował wyżarte światło na drugim zdjęciu.
Nietypowego kadrowania na "jedynce" już nie zlikwidujesz. Ale nie jest tak źle. Czekamy na następne próby.
Pozdrawiam.
Krzysztof Paszkiewicz
Zauwaz, ze slonce pada z boku i nie oswietla twarzy dziewczyny.Poruszac suwaczkami... a co dokladnie?
Rozjasnij ja wiec, wedle swego smaku oczywiscie.
Spojrz na zeby: nie sa oswietlone i wyszly zolte. Mozna by to poprawic.
Rada na przyszlosc: doswietlaj lampa w takich sytuacjach.
Nie namawiaj do zlego. Jak tak swieci slneczko to lepiej blenda![]()
Regards,
Radomir
---
D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)
Skontaktuj się z nami