Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie problem z nikkorem 70-200

Witam
    Mam problem z nikkorem 70-200 vr II.Po podłączeniu do nikona d700 nie ustawia ostrości.Przypuszczam,że problem jest związany z nowym softem,który wgrałem do aparatu jakiś czas temu i od tamtej pory nie używałem tego obiektywu.Mam jeszcze 24-70 i 50 1,4 i z tymi obiektywami jest wszystko ok.Czy ktoś może mi pomóc w znalezieniu przyczyny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrzp Zobacz posta
    Witam
    Mam problem z nikkorem 70-200 vr II.Po podłączeniu do nikona d700 nie ustawia ostrości.Przypuszczam,że problem jest związany z nowym softem,który wgrałem do aparatu jakiś czas temu i od tamtej pory nie używałem tego obiektywu.Mam jeszcze 24-70 i 50 1,4 i z tymi obiektywami jest wszystko ok.Czy ktoś może mi pomóc w znalezieniu przyczyny?
    Możesz bardziej opisać problem? Przelatuje skalę i nigdzie nie ustawia ostrości; ostrość jest, jednak gdzie indziej niż miała; może długo myszkuje, ale ustawia poprawnie?
    Sprawdzałeś obiektyw z innym body?
    To bardzo wątpliwe, aby to była wina softu.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

w ogóle nie ustawia ostrości...nie miałem możliwości sprawdzenia obiektywu z innym body

Domyślnie

w ogóle nie ustawia ostrości...nie miałem możliwości sprawdzenia obiektywu z innym body
    Czyli że silnik nie pracuje?
    a) brudne styki?
    b) zepsuty silnik?
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Epidemia jaka czy co?
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....1&postcount=29
    Ten, kto spróbuje nieść kota za ogon nauczy się czegoś, czego nie nauczy się w żaden inny sposób.

Uprawnienia umieszczania postów