Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Jeżeli zmienię to na 7, on zapewne też nie ma problemów z nef'ami (chyba, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu). Do tego jest obecnie bardziej przewidywalny. Z 8.1 mam do czynienia w pracy i to jeden wielki koszmar żyjący własnym życiem jeśli nie używasz go w większości do multimediów

Domyślnie

Twój wybór....

Co do Windows 8 to używam go odkąd była publicznie dostępna jego beta. Wcześniej byłem wręcz zakochany w Windows 7 i nie wyobrażałem sobie innego systemu. Miłość do niego jednak szybko minęła i dzisiaj Windows 8.1 używam do wszystkiego. I szczerze mówiąc wcale nie żałuję przejścia z Siódemki na Ósemkę, która jak dotąd mnie nie zawiodła, jest całkowicie przewidywalna, co w przypadku Windows-a może brzmieć trochę dziwnie (w Siódemce dość często miałem "ekrany śmierci", co było niezwykle irytujące)... wydajniejsza, bezpieczniejsza... etc. Co nie zmienia faktu, że Ty możesz pracować nadal na XP (znam takich, którzy nie chcą na oczy widzieć innych systemów aniżeli XP bo jest dla nich "najlepszym z Windowsów"), Viście czy Windows 7. Jak już wspomniałem wcześniej... to Twój wybór. Ja pozostanę przy tej "nieszczęsnej dla wielu" Ósemce bo jest to bardzo dobry i bardzo dopracowany system.

P.S. Mam nadzieję, że nie wywołam kolejnej jałowej przepychanki nt. systemów bo nie taki był mój zamiar. Tutaj wyraziłem jedynie swoje zdane nt. systemów, w kontekście odczytu lub jego braku, typów plików z lustrzanki.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 28-06-2014 o 10:34
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rospondek Zobacz posta
    Dzięki wielkie koledzy. Windows i tyle. Egzystuję jeszcze na XP i to pewnie z tym związane ...
    Mam na laptopie XP i nigdy nie miałem problemów opisanych tu przez rospondek Bez problemu czyta nefy i jpg z różnych aparatów. Może i wina XP ale chyba jak coś jest namieszane w systemie.

Domyślnie

Moim zdaniem nie jest to wina ani Nikona ani Windowsa. Stawiam na dllki do czytania NEFów (XP chyba natywnie żadnych RAWów nie rozpoznaje) albo pokrzaczonych skojarzeń plików. Proponuję przeinstalować biblioteki czytające RAWy.

Domyślnie

To wina windowsowych procedur obsługi urządzenia typu Aparat, uwzględniających tylko jeden rodzaj pliku z obrazkiem. Dlatego czytnik załatwia sprawę.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów