Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: wybierz MISS

Domyślnie

Joanna, tutaj nie lubią retuszu, tutaj takie zdjęcia robią tylko w jpg i koniec

Wszystkie fajne!

Domyślnie

Jeżeli chodzi o zdjęcia, chylę czoła i dziękuję.
    Jeżeli o Panie, to zdecydowanie Denille.
    Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji

Domyślnie

qstra dzięki za wyjaśnienia i pokazanie pewnych Twoich tajników pracy. Na większych zdjęciach wygląda super.

Domyślnie

to moze ja swoje 3gr.
    zakladam ze na stylizacje nie mialas wplywu szczerze mowiac bardziej mi przypomina klimat bollywood niz hiszpanski ale to zalozenie organizatorow a nie fotografa wiec i komentarz fotograf moze olac
    co do samych kadrow - robota jak zawsze, czysta i profesjonalna. jesli mialbym wybierac modelke jako taka to patrzac po zdjeciu portretowym i biorac pod uwage zdjecie wspolne - jedynke - za plastycznosc twarzy i mozliwosci roznych stylizacji w przyszlosci - wydaje mi sie ze jest najbardziej "modyfikowalna" a to u modelki najwazniejsze. Angielki kompletnie nie pasuja do tej stylizacji. to tyle z fotograficznego podejscia - gdybym mial wybierac pod wzgledem urody to wybralbym fotografke :P
    napisz pozniej jak decydowalo jury
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Pod kątem współpracy z modelką i jej elastyczności, prawdopodobnie mój wybór rozgrywałby się pomiędzy 1 i 2. 1 lekko uśmiechnięta, 2 bardziej romantyczna i chyba uniwersalna. Klasyczną urodą pasuje do większej ilości stylizacji. Tu wyszło niemalże rzymsko na przykład. Na zbiorówce też nieźle, ale coś mi nie pasuje w układzie lub malowaniu ust i lekko mimice. Jedynka to dość specyficzna uroda. Ma to plusy i minusy. Zatem wybór między 1 i 2 dość trudny. 7 ładna, ale jeszcze niewyrobiona widać. Po kolejnych kilkudziesięciu sesjach powinna być bardziej sympatyczna w odbiorze i nie tak usztywniona.

Domyślnie

Jeśli wolno, to oddam głos na numer 5. Również dziękuję za podzielenie się kilkoma detalami z pracy. Ciekaw jestem, która z dziewcząt wygrała?

Domyślnie

A ja mam pytanko odnośnie lampiona który siedzi w parasolu.
    Tanie , mało mocowe chinole to katastrofa barwowa i dramat jeśli chodzi o powtarzalność błysku.
    Z kolei te które mają już w okolicach 500-600Ws - nawet zjechane na minimum - to i tak zbyt wiele jest światła - szczególnie gdy trzeba je łączyć z zastanym na np. 400asa (żeby zastanego było wystarczająco dużo)
    Szukałem czegoś w stylu 200 Ws + duża regulacja ale porażka

Nawet ogólne pytanie na jaką lampę warto zwrócić uwagę (mocowanie bowens)

Co do stylizacji to takż emam wrażenia że to raczej bollywood
    Najciekawsza kobita to 4

Domyślnie

Nr 2 wygrywa (szyja do poprawy)
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    A ja mam pytanko odnośnie lampiona który siedzi w parasolu.
    Tanie , mało mocowe chinole to katastrofa barwowa i dramat jeśli chodzi o powtarzalność błysku.
    Z kolei te które mają już w okolicach 500-600Ws - nawet zjechane na minimum - to i tak zbyt wiele jest światła - szczególnie gdy trzeba je łączyć z zastanym na np. 400asa (żeby zastanego było wystarczająco dużo)
    Szukałem czegoś w stylu 200 Ws + duża regulacja ale porażka

Nawet ogólne pytanie na jaką lampę warto zwrócić uwagę (mocowanie bowens)
    Fafniak, ja niestety pstrykam na bardzo roznych swiatlach, czesto biore co ma dane studio do zaoferowania i trzeba sobie radzic. I gdybym miala wybierac bez ograniczen buzdzetu to poszlabym w Profoto, ewentualnie Bowens. Zapewne jak bede miala kiedys wlasne studio to zainwestuje :P
    Te tutaj swiatelka to moje stare chinczyki Quantuum Fomex HD 400Ws i 600Ws. Maja swoje ograniczenia - przegrzewaja sie w momencie jezeli robie duzo zdjec jedno po drugim, dlatego zawsze mam dodatkowe na wymiane, jezeli stoja za daleko to czasem nie widza swojego nadajnika i nie chca odpalac, trzeba wowczas kombinowac, ale mozna to obejsc...

Maja za to mega mocne swiatlo ciagle (1000W) czego czasem uzywam do jakichs malowniczych sesji, nie mam tez stresu zeby zabrac je w plener bo kosztowaly niewiele. Natomiast jezeli chodzi o za duza moc swiatla to jest na to sposob - zawsze mozesz narzucic dodatkowy dyfuzor w postaci bialego materialu, blendy, mozesz go podwoic czy potroic w zaleznosci jak slaby blysk chcialbys uzyskac. Ja lubie mala glebie, wiec czesto z tego tricku korzystam!

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    to moze ja swoje 3gr.
    zakladam ze na stylizacje nie mialas wplywu szczerze mowiac bardziej mi przypomina klimat bollywood niz hiszpanski ale to zalozenie organizatorow a nie fotografa wiec i komentarz fotograf moze olac
    napisz pozniej jak decydowalo jury
    hehe, ciezko okreslic tu styl, mialo byc wzorowane latami 20stymi, razem z 'haj faszion' i pieknymi portretami glamour w jednym - a to wszystko w 5gwiazdkowym hotelu, ktory w kazdym normalnym kraju dostalby tylko 3 gwiazdki, z dziewczynymi ktore do tej pory pozowaly tylko przed komorkami do selfie

Ale w zwiazku z tym, ze dziewczyny same wybieraly kiecki to wyszledl jakis bal maturalny Wydaje mi sie, ze okreslenie 'bollywood' za bardzo pochlebia tym zdjeciom; Gibratlaczycy nie przepadaja za Hiszpanami, wiec w zadnym wypadku nie moze byc hiszpansko

Wyniki beda juz za tydzien i zaraz po tym bede miala jakas zapewne rownie zwariowana stylizacyjnie sesje z dziewczyna ktora wygra (tiara na glowie i te sprawy)

dzieki kochani za glosy!!!
    xx

Domyślnie

Sposobów na zmniejszanie mocy jest kilka, to wiem. Teraz to już dla mnie kwestia wygody. Jeżeli mogę kupić coś co przy 400asa zajdzie mi do wartości f2 to będę szczęśliwy. Tym bardziej ze niejednokrotnie juz przy 500ws nawet po założeniu ND folii miałem ekspozycje nadal zbyt wysoka

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów