Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: wybierz MISS

Domyślnie

No to i ja się wypowiem: 7
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Pani Joanno, ktory jest Pani pseudonim artystyczny to bedziemy glosowac na Pania

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Najbardziej podobają mi się Cerys i Denille , piękne zdjęcia.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

w dalszym ciągu nie widzę kandydatki nr 5 na wspólnym zdjeciu!

Domyślnie

jeśli się kierować wyącznie tymi zdjęciami to 7
    Völkchlor

Domyślnie

Gusta są różne... Poziom bardzo wysoki, ale dla mnie panna nr 1 jest bezkonkurencyjna... Subtelność, ciepło, kobiecość... Potem długo nic a trzyosobowy peleton zamykają panny nr 6 i nr 3.
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 27-06-2014 o 18:17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny75 Zobacz posta
    w dalszym ciągu nie widzę kandydatki nr 5 na wspólnym zdjeciu!
    Masz ją z prawej strony zdjęcia Wystarczy suwaczek przesunąć...
    Nikon

Smile

Jedyneczka!
    D5100, 18-55 mm f/3.5-5.6G VR, 35 mm f/1.8G, 50 mm f/1.8G, 55-300 mm f/4.5-5.6G ED VR, SLIK pro 330DX

Domyślnie PRZED i PO

hehe, widze ze swietnie sie bawicie dzieki za glosy!!
    Dziewczyny faktycznie dosc podobne - ogladacie 5 gibraltarek (dosc hiszpanski typ urody) i dwie brytyjki (nr 4 i 5 )

Dziewczyny sa wystylizowane w tym samym klimacie, z podobnymi mejkapami, zeby bylo fair. Co nie ulatwia wyboru!!!

Cytat Zamieszczone przez digit Zobacz posta
    Natomiast tutaj nie widzę kobiet. Jest bardzo malarsko, ale dla mnie te kobiety wyglądają zbyt sztucznie.
    Co do plastikowosci, czy tam sztucznosci zdjec, efekt jest osiagniety mocnym makijazem, stylizacja i rodzajem swiatla. Jezeli chodzi o retusz jest go tutaj wyjatkowo malo. Sa podciagniete kontrasty i jasnosc (bo zawsze pstrykam okolo 1.5EV na minusie) wyrownane kolory skory, poprawione wlosy, dodana magenta w cieniach, wyciagniete swiatla w tle - to wszystko. Skora dziewczyn jest taka jak ja zastalam w rzeczywistosci. Widac ladnie texture, piegi. Jakos zdjec ktore wrzucilam z FB jest malo satysfakcjonujaca ;/

tutaj macie przyklad PRZED i PO (trzeba chwilke zaczekac zeby zaladowal sie motorek)

sample1
    sample2

Taki efekt "plastikowatosci" pomoglo osiagnac mi konkrente swiatelko - dzieki temu, ze zdecydowalam sie na bardzo miekkie i duze zrodlo swiatla, osiagnelam fajny polysk na skorze i wlosach i wlasnie taki efekt glamour, ktory moim zdaniem pasowal do tych stylizacji

Generalnie chodzi o to, ze zrodlo swiatla jest bardzo blisko twarzy (45 stopni z boku i do gory), jest dosc duze i miekkie (2 metrowa biala parasolka, okolo 1,5 metra od twarzy modelki) plus dwie duze srebrne blendy dookola, jedna rozswietlajaca cienie pod oczami, druga dodatkowo modelujaca i odbijajaca swiatlo z przodu oraz jedno swiatelko kontrowe z tylu. Dodatkowo bardzo mala glebia ostrosci dajaca efekt gladkiej skory, bo ostrosc jest praktycznie tylko na twarzy a wszystko reszte sie rozmywa.

tu zdjecie z backstagu; widac ustawienie i wielkosc swiatel, aczkowiek tu dopiero ustawialam blendy, ostatecznie znalazly sie duzo blizej twarzy modeli...

mam nadzieje, ze to troche wyjasnia

dzieki jeszcze raz za glosy, to BARDZO pomocne

pozdrawiam cieplo!

J.
    Ostatnio edytowane przez qstra ; 27-06-2014 o 21:22

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów