Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Domyślnie Barcelona co i jak?

Witam. Planuje wyjazd do Barcelony we wrześniu i chciałem się trochę dowiedzieć co i jak?
    Wypad na jakieś 5 do 7 dni z dwuletnim dzieckiem.
    Pierwsze pytanie to kwestia zakwaterowania. Gdzie najlepiej i najtaniej. Nie zależy mi na luksusach bo nie planuje za wiele czasu spędzać bezczynnie. Najważniejsze to żeby dało się spokojnie wypocząć po ciężkim dniu.
    Druga sprawa to co warto zobaczyć tak żeby nie lecieć na złamanie karku tylko żeby miło spędzić dzień.
    Najbardziej zastanawia mnie nocleg resztę pewnie sam ogarnę ale wszystkie wskazówki mile widziane.
    Dzięki i pozdrawiam.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
    Aparat

Domyślnie

Oj, ale lenistwo! Szukajki brak? Tutaj masz wszystko jak na dłoni: http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=185

Jako rodzic dwulatka polecałbym:
    Akwarium i Zoo dla młodego - w zoo jest także delinarium oraz można wyporzyczyć melexa, bo jest duże.
    Park Guell - bo kolorowy, na powietrzu a ty też znajdziesz ciekawe tematy zarówno ludzi, jak architekturę od Gaudiego
    co do Gaudiego polecam Sagradę Familię, bo to Sagrada i La Pedrer-ę,
    Nie polecam La Rambla - taka Floriańska z Krakowa, tylko szersza i dłuższa i więcej doliniarzy, a w nocy kurtyzany i doliniarze
    Co do lokalizacji - nasze były ok, ale była to jednak podróż ok 20-30 minut metrem, z tego co pamiętma do centrum, weź też poprawkę, że atrakcje przeze mnie wymienione sa w sporych odległościach.
    Aha, w Barcelonie jest także plaża - pewnie ci 2-latek nie odpuści i dosyć ciekawa kolejka nad zatoką.

Domyślnie

No dobra, jeszcze z ciekawych miejsc:
    1. Casa Batlo
    2. Camp Nou
    2. Sagrada

Domyślnie

Dzięki wielkie kolego. Szukajka mnie zawiodła tym razem.
    Dzięki za link, nie mogę go otworzyć może dlatego że siedzę na telefonie ale sprawdzę jeszcze w domu.
    Możesz coś poradzić z zakwaterowaniem? Gdzie szukać? Przeglądałam tripadvisor w poszukiwaniu apartamentów ale nie wiem czy to najlepsze miejsce.
    Gdzie najlepiej szukać w jakich częściach miasta? Blisko centrum czy lepiej trochę na uboczu? Tak żeby było w miarę blisko wszędzie iw miarę bezpiecznie .

Dzięki za informacje i linki jeżeli ktoś ma ochotę dodać swoich kilka groszy niech się nie krępuje.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
    Aparat

Domyślnie

Jeśli nie chcesz hoteli, to polecam Airbnb. My nocowaliśmy niedaleko Sagrady w samodzielnym mieszkaniu (5 osób). Jedyny problem stanowił język. Właścicielka władała chyba tylko kastylijskim.

Wieczorem warto obejrzeć magiczną fontannę,
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Jeśli szukasz taniego noclegu w przyzwoitych warunkach to polecam akademiki miejscowych uczelni. Każdy pokój jest klimatyzowany, z łazienką, śniadanie w cenie i przeważnie w spokojnej okolicy, blisko komunikacji miejskiej. W niektórych są baseny, boiska itp.

Domyślnie

Poszukaj w necie prostodobarcelony, chłopak nazywa się Paweł i oferuje pokoje w samodzielnym mieszkaniu za 19 euro.
    Bardzo czysto i schludnie. Byłem dwa tygodnie temu. Do plaży Mar Bella 15 minut na piechotę, do metra 5 minut a z lotniska jakieś 40 minut.
    Nr do Pawła +34 634 18 67 25

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    Zenit ET, Nikon F 60, Nikon N80, Nikon D80, Nikon D7100 + Sigma 17-50 2,8

Domyślnie

Jesteś w Barcelonie to warto zobaczyć klasztor Montserrat 65 km od Barcelony.
    Fajne miejsce.
    W samej Barcelonie to zdecydowanie:
    park Gaudiego,
    Sagrada Familia,
    pokaz fontann http://pl.wikipedia.org/wiki/Font_m%C3%A0gica
    Byłem w 2002 roku, Barcelona całkiem fajne miasto
    Nikon D5000|| N18-105, N50 1.8, N55-300, T90 2.8, Sam 8mm, Nissin 866 mk ii
    Kiev 19|| Helios 50 2.0

klik i przenosisz się na mój kanał motocyklowy na YT

Domyślnie

Jeśli chodzi o akwarium, to polecam wizytę w Walencji. W sumie z 2-3 godziny jazdy pociągiem z Barcy. Fajna, nowoczesna architektura do fotografowania, ciekawe stare miasto.

Co do Barcelony, z niewymienionych:
    Wzgórze Montjuic. Ciekawy park, fort, widok na port i miasto.
    Torre Agbar - świetne iluminacje wieży w nocy.
    Tibidabo - chyba najlepsza panorama na miasto od strony wzgórz.
    Casa Mila - ciekawa architektura Gaudiego.

Na Sagrada, najlepiej rezerwować bilet w necie. Uniknie się godzinnego (lub dłużej) stania w kolejce!
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Dwulatkowi to pewnie wszystko jedno czy Barcelona, Dubaj, Gliwice czy Biskupin.
    Byle była jakaś "atrakcja", która wcale nie jest atrakcją dla rodziców - konik za 2 zł, plac zabaw, krowa, kura przy drodze...
    Dziecko skutecznie może zepsuć taki wyjazd, no chyba że się nastawiamy, że cały wyjazd jest "pod dziecko",ale wtedy nie trzeba jechac do Barcelony by dzieciak był zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Onsajt ; 30-06-2014 o 10:27
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów