Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pod napięciem

Domyślnie Pod napięciem

Witajcie!

Tym razem bardziej repo niż próba artystycznego przekazu Przedstawiam Wam 10 kadrów z dnia, który spędziłem z bardzo ciekawym pojazdem: VW e-up! Co w nim takiego ciewawego? Otóż to, że jest on w 100% elektryczny, a wrażenia z jazdy tym samochodem są trudne do opisania. Moment obrotowy wgniata w fotel, cisza, jak makiem zasiał no i koszt przejechania 100 mil (160 km), który w UK wynosi... około 3,75 PLN, gdy "tankujemy" na drugiej taryfie albo ZERO, gdy podpinamy się w jednej z darmowych (póki co) stacji ładowania. Sprawdziłem oczywiście ile pojedzie i się zawiodłem, bo...jest limitowany do 85 mph (około 140 km/h), a czuć, że spokojnie pojechałby chyba o połowę szybciej Na koniec ciekawy, poniekąd rodzimy bonus, którego właścicielem i konstruktorem jest właściciel e-up! (to Anglik, jakby ktoś pytał )

Zapraszam

1.Z zewnątrz poza przedrostkiem e- przed nazwą elektryka można odróżnić po ledowych światłach w przednim zderzaku, "uszatych" odlaskach na tylnym i niebieskim tle znaku VW

2.

3. W takim miejscu się nie "zatankuje"

4. Ale tutaj już tak (i to za darmo)

5. Serce samochodu

6. Wnętrze przytulne i "na wypasie"

7. Zegary ze wskaźnikami nieco innymi, niż w samochodach na paliwa kopalne

8. Wszystko można w łatwy sposób monitorować

9. Samochód ostrzeże nas o pewnym problemie, który może nas spotkać...

10. Ja jestem na tak! Swietna zabawa z takim samochodem

Tylko ta cena...ciut poniżej 25 tyś GBP (5 tysięcy dopłaca państwo - klient płaci 20 tysiaków i w bonusie energetyka zakłada jeszcze za darmo specjalne gniazdko elektryczne przed domem ) ...ale w ostatecznym rozrachunku, przy przebiegu na przykład 100 km dziennie różnica pomiędzy wersją full wypas w benzynie za bodaj 13 tyś GBP, a tym szybko się zaciera...

A teraz obiecany bonus...

Niby zwykłe Cinquecento Sporting...

Nie, nie, nie... W 100% elektryczne

Pozdrawiam,
    SerU
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

wow, jestem pod wrażeinem pro ekologicznych rozwiązań. Super ,że cena przejechania 100km jest tak nieporównywalnie niska. UK nie jest tak daleko od PL, ale jakoś czuję się jak bym momentami mieszkał w kraju 3ciego świata...
    D750 , D610, N[70-200 f/2.8; 50 f/1.8; 24-70 f/2.8], Samyang 14 f/2.8
    http://500px.com/masterkzam

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

SerU nie obraz sie ale tylko 7 i 10, reszta to kasztany miesiaca, ktorymi mozna wytapetowac smietnik

Cienias fajny jako ciekawostka do watku motoryzacyjnego (moze warto go opisac).

Domyślnie

Przecież napisałem, że to bardziej repo Nie obrażam się, bo wolałem sobie tym pojeździć, niż kombinować z "arty" fotami
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Napisales ale nikt nie powiedzial, ze to repo to tak jakbym napisal, ze Slawol ma czarna grzywe, a wszyscy wiemy, ze jest inaczej

Uprawnienia umieszczania postów