Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: szeroki pod FX

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nikkor 14-24 to już staruszek zaprojektowany pod starsze matryce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Małysiak Zobacz posta
    Nikkor 14-24 to już staruszek zaprojektowany pod starsze matryce
    Ozzy Osbourne to tez staruszek a bije na scenie wiele wspolczesnych "Gwiazdek"...
    Co w takim razie jest obecnie lepszego od 14-24 pod FX? Co takiego jest zaprojektowane pod nowoczesne matryce D800, D4 i D600??? Bo to co napisales wiele nie wnioslo.

Osobiscie mam 16-35 f4, ale mnie na jasnosci nie zalezy, krajobraz i statyw to "przyjaciele" a plusem jest mozliwosc zastosowania filtrow.
    N14-24 nie przebije nic, szerokosc, ostrosc w centrum kadru oraz w naroznikach, mala dystorsja, jakosc zdjec powalajaca, gdybym mial kupowac UWA do reporterki to tylko tego "babla".
    Mam znajomego ktory ma te Tokine, zachwycal sie, ale szklo wyladowalo na skalach i sie rozlecialo, szklo wymaga ponownego justowania, kiedy jednak bylo sprawne to obrazek moim zdaniem byl slabszy niz ze "staruszka" 14-24...

Domyślnie

[QUOTE=Greg77;3387540]Ozzy Osbourne to tez staruszek a bije na scenie wiele wspolczesnych "Gwiazdek"...
    Co w takim razie jest obecnie lepszego od 14-24 pod FX? Co takiego jest zaprojektowane pod nowoczesne matryce D800, D4 i D600??? Bo to co napisales wiele nie wnioslo.

Nie ma nic lepszego a chodzilo Mi o to ze nie ma co sie jarac staruszkiem za takie pieniadze

Domyślnie

N14-24 nie przebije nic, szerokosc, ostrosc w centrum kadru oraz w naroznikach Na 14 mm przebilo Samyang 14 wiem wiem to stalka i ma duza dystorsje Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mam znajomego ktory ma te Tokine, zachwycal sie, ale szklo wyladowalo na skalach i sie rozlecialo,
    A Nikkor to by się nie rozleciał?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    A Nikkor to by się nie rozleciał?
    A czy powiedzialem, ze nie?

Co do Samyanga 14mm to faktycznie dobre szklo, dobre opinie zbiera tez Sigma 14mm, ale to stali i jezeli to nie problem dla autora watku to brac i juz.

Uprawnienia umieszczania postów