Witam, czy ktoś mógłby mi podać linka do European Support Centre gdzie mogę zarejestrować swój sprzęt bo nie mogę nic znaleźć.
Czy opłaca się w ogóle rejestrować?
Szukaj
Witam, czy ktoś mógłby mi podać linka do European Support Centre gdzie mogę zarejestrować swój sprzęt bo nie mogę nic znaleźć.
Czy opłaca się w ogóle rejestrować?
NIKON
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/c...p_sid=Y1P85Lzi
link do Nikon Polska, przy pierwszym logowaniu zostajesz zarejestrowanym użytkownikiem, w swoim profilu możesz dodawać seriale swojego sprzętu - kliknij "moje wsparcie"
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
A moze mi ktos powiedziec co daje w praktyce takie zarejestrowanie swojego sprzetu? Dobrze mysle ? NIC ?![]()
W przypadku kradzieży sprzętu jest szansa, że jeżeli sprzęt zostanie oddany do naprawy w serwisie to zostanie zatrzymany do wyjaśnienia, tak jak było opisywane na tym forum w przypadku lampy błyskowej.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
To już zawsze coś, ale pamiętajcie, by takie kradzieże zawsze zgłaszać na Policji. Wpiszą do systemu i będzie można w każdej komendzie sprawdzić po numerach seryjnych, czy sprzęt nie był kradziony.
Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłemjestem kompletnym amatorem.
w .de jesli apart jest zarejstorwany to przeglad i czyszczenie matrycy sa sporo tansze. zamiast ponad 50 eur placi sie ~35 eur.
podpis nieczytelny
Rejestrując sprzęt tworzysz również konto w serwisie Nikona, a to uprawnie Cie do np. ściągnięcia uaktualnienia, bądź całego programu Nikon View.
D80 / 18-200VR / SB600 / F80 / 24-50G / 70-300ED /
Tak, ma system informatyczny, w którym są rejestrowane m.in. wszystkie skradzione rzeczy.
Popytajcie znajomych, na pewno się ktoś znajdzie komu podczas wieczornego legitymowania np. sprawdzali nr IMEI komórki - właśnie w tym systemie.
Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłemjestem kompletnym amatorem.
A jak wygląda taka rejestracja, jeżeli ktoś kupił używany sprzęt i jest on zarejestrowany na poprzedniego właściciela? Czy musi nastąpić jakieś przekazanie?
Skontaktuj się z nami