Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Bład w Adobe Lightroom 3

Witam,
    od niedawna zacząłem używać Lightrooma 3, ale niestety występuje tam pewien błąd.
    Mianowicie, po obróbce zdjęcia, gdy chce je eksportować (niezależnie czy jest to JPEG czy RAW i na różne sposoby) wyskakuje okienko z napisem:

,,Eksport niemożliwy:

Pojawił się wewnętrzny błąd:export settings are missing the LR_export_destinationPathPrefix"

Bardzo proszę o pomoc osoby, które miały już taki przypadek, albo wiedzą jak go rozwiązać.
    W tym momencie jest to dla mnie dużym utrudnieniem, ponieważ, aby zdjęcie przekonwertować, muszę je otwierać w Photodshopie, potem CameraRAW i dopiero.

Z góry dziękuję za pomoc
    Ostatnio edytowane przez Samplesslly ; 21-06-2014 o 14:17

Domyślnie

Program mówi Ci, czego mu brakuje - wygląda na to, że w Export presecie nie masz zdefiniowanego jakiegoś prefixa. Stawiam na to, że chcesz wyeksportować serię zdjęć, jednocześnie ustawileś preset, który ma tą serię nazwać według jakiegoś schematu, np. wakacje-1, wakacje-2, wakacje-3, itd i program nie wie co ma zrobić, bo nie podałeś mu jakiegoś członu nazwy (na przykład ścieżki, można by się domyślać po nazwie).

Zmień preset w oknie eksportu, najlepiej na jakiś najprostszy i spróbuj ponownie exportu. Zobaczymy, co powie.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Przepraszam, ale nie widzę w oknie eksportu zmiany presetu

Bardzo proszę o pomoc
    Ostatnio edytowane przez Samplesslly ; 21-06-2014 o 14:34

Domyślnie

Hm, to rzeczywiście stanowi pewien problem. A włączyłeś monitor?

Żartowalem. Poniżej masz obrazek gdzie tego szukać.

pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Nie wyświetla mi się żaden obrazek w powyższym poście

Domyślnie

Spróbuj kliknąć w ten link (to ten obrazek), a jeśli dalej los będzie Ci rzucał kłody pod nogi, będziesz musiał poczekać na jakąś inną pomoc.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Mam folder Lightroom Presets, ale po kliknięciu nie wyświetlają mi się opcje: ,,Export to DNG" ani ,,For E-Mail"

Domyślnie

No, to przynajmniej dotarliśmy do miejsca, gdzie niewykluczone, że występuje jakiś problem; wydaje się, że nei masz presetów w miejscu, gdzie powinny być i LR nie wie, co ma ze sobą zrobić w tej bolesnej sytuacji.

Wyjściem będzie doinstalowanie w fachowe miejsce presetów (przynajmniej exportowych) i może wtedy coś drgnie w końcu.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

A czy mógłby mi ktoś podać źródło, z którego mam pobrać presety, bo szukałem na polskich i angielskich stronach i nic nie znalazłem
    I gdzie mam je potem zainstalować?

Domyślnie

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie jestem w stanie teraz nic zrobić.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów