Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Okna

Domyślnie Okna

Wszystkie komentarze mile widziane.

Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Sprawia wrażenie jakby leciało w prawo chyba że budowlańcy się źle spisali.

Domyślnie

Widzę wielką staranność w kadrowaniu i dobre oko, widzę też pomysł - czyli coś czego ostatnio tutaj w architekturze potężnie brakuje. Pocieszeniem jest też dla mnie, ze tutaj przynajmniej nie trzeba używać uwag w rodzaju - krzywo jest, a potem jeszcze tłumaczyć gdzie krzywo skoro autor tego nei widzi.

Dodatkowo powiem, że nie tak dawno, pewnie ze dwa miesiące temu czy jakoś tak identyczne (prawie) zdjęćie zwyciężyło jeden z mocno prestiżowych konkursów na 1x.com... Problem w tym, że to prawie polegało na tym, że zdjęcie było kolorowe i miało blask, a ściana do złudzenia przypominała dzieło Mondriana, co wystarczyło, żeby zdjęćie było i dobre i dowcipne i z pomysłem.

Tutaj pomimo tego, że technicznie dosłownie do niczego nei można się przyczepić, brakuje mi czegoś do ostatecznego zachwytu. Na pewno brakuje mi tu blasku, być może koloru, być może jakiejś nagłej i niespodziewanej zmiany symetrii, jakiejś szczypty pieprzu, a być może po prostu pamiętam tamto zdjęcie i jestem pod jego wrażeniem.

W każdym razie doceniam to zdjęćie, pierwsze od jakiegoś czasu, na którym warto zawiesić oko w tym dziale.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Prosiłeś zdjęcie z pazurkiem

Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

W takim razie się nei zrozumieliśmy. Dodanie odrobiny kontrastu nie doda pazura, to tylko inny kontrast. Blasku dalej nie ma, załamiania symetrii też nie.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Bombel ma rację. Te zdjecie może być dobrym materiałem wyjściowym do jakiejś ciekawszej kompozycji.
    Można kombinowac np ze zmiana faktury na któryms panelu, nałożeniem zdjecia na zdjęcie ( i np przesunięciu fragmentu), jakimś kolorowym kontrapunkcie, itp

Bo tak to tylko są okna.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Już któryś raz wchodzę do tego wątku i zastanawiam się co napisać aby nie powtórzyć słów poprzedników. Chyba jednak się nie da, bo napisali już to, co i ja zauważyłem: bardzo staranny kadr, stanowiący świetną podstawę do niezwykłego zdjęcia, gdyby... no właśnie, gdyby tam było coś co przełamałoby ten rytm... balonik, kwiatek w doniczce, kobieca figura w oknie... kilka okien inaczej otwartych niestety nie wystarczy. Ale ponownie chciałbym wyrazić się z uznaniem o Twoim podejściu do szukania kadru i staranności jego wykonania. Dobrze to rokuje na przyszłość!

Domyślnie

Dziękuję za komentarze
    Moja Galeria | Mój Blog

Uprawnienia umieszczania postów