Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: Wordpress

Domyślnie

U mnie też był wirus. Strona nie generowała ruchu, więc nie przedłużyłem umowy z hostingiem. Jest jakiś sposób, aby wydostać z kopii teksty z bloga bez wrzucania strony w sieć? Zresztą nawet nie wiem, czy by się dało, skoro nie mam już tego konkretnego hostingu, na którym robiłem kopię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Czyli to zlecenie stałe na rok minimum?
    Tia, normalnie abonament płacimy...
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Jak masz kopię bazy danych to pewnie można z niej wyciągnąć posty. Chyba, że wirusik załatwił zawartość
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Kopię robiłem jakąś wtyczką.

Domyślnie

jeżeli problemy z WP to zapraszam na priv pomogę
    Tworzę gadżety reklamowe i prezenty z personalizowanym nadrukiem.
    Potrzebujesz kubeczka z ulubionym zdjęciem? Może poduszkę z nadrukiem sprawdź mój sklep.
    alenadruk.pl

Domyślnie

szukam magika, który powie mi jak usunąć (Jeśli się da) pustą przestrzeń zaznaczoną na czerwono?
    Może trzeba pogrzebać w kodzie szablonu WP?

pomoże ktoś?

Po 2-3 latach trzeba zmodyfikować stronę

http://dareksokol.pl/portfolio/imprezy-klubowe/

Bez tytułu.jpg

jest jeszcze 2ga sprawa dotycząc porfolio... by miniatury były większe i zdjęcia równo ułożone... rozciągnięte... ale to może później pokażę bo teraz nie mam czasu na screeny
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Wygląda na to że albo masz dwa bloki ze zdjęciami, bo ostatni rząd ma 3 zdjęcia w grupie.
    Druga opcja to skalowanie strony, ale myślę że winna jest ostatnia linijka zdjęć. Spróbuj usunąć jedno i może problem sam się rozwiąże. Albo zobacz czy nie masz osobnego slidera na ostatni rząd.
    Untitled.png

Jeśli nie to w ustawieniach tej dokładnie strony poszukaj opcji która odpowiada za jej wyświetlanie.

Domyślnie

Wygląda na to że albo masz dwa bloki ze zdjęciami, bo ostatni rząd ma 3 zdjęcia w grupie.
    Druga opcja to skalowanie strony, ale myślę że winna jest ostatnia linijka zdjęć. Spróbuj usunąć jedno i może problem sam się rozwiąże. Albo zobacz czy nie masz osobnego slidera na ostatni rząd.
    Untitled.png

Jeśli nie to w ustawieniach tej dokładnie strony poszukaj opcji która odpowiada za jej wyświetlanie.
    Tak to są 2 bloki ze zdjęciami. Ten niżej dodałem na szybko.

Tu są 2 problemy.

1 - w galerii wyżej, z białymi ramkami, nie da się rozszerzyć miniatur do prawej strony bardziej, by zlikwidować ten czerwony obszar.

2 - drugi blok jest do usunięcia tak naprawdę bo nie potrzebny on jest na tej stronie ALE nawet on źle się wyświetla. Nie wyskakuje galeria z tym zdjęciami by każdy mógł sobie strzałka przewijać galerie. Klikasz na fotę i pojawia się powiększenie ale nie galeria.

Jak usunę blok 2 to górny blok nie rozciąga się do prawej.

Domyślnie

Wszystko zależy jakie opcje masz tego szablonu i na czym był budowany. U mnie na nowej jest wtyczka WPBakery Page Builder. Bardzo fajna, prosta z wieloma opcjami ustawień własnie takiego wyświetlania.
    Mi to wygląda też na opcje skalowania. Jeśli masz osobne opcje do tych gallerii to tam szukaj rozwiązania. Jak to kwadraty to rozciągnie ci je na boki i do góry przez co będzie to jeszcze mniej estetyczne.
    Ewentualnie powinieneś mieć też opcje aby 3 bloki się wyświetlały co też powinno wypełnić te przestrzeń, czy na lepsze to nie wiem.

Więc ten Margines może mieć więcej sensu niż się wydaje. Ewentualnie zmień rozmiar zdjęcia głównego z lewej i zobacz czy margines ulegnie pomniejszeniu.
    Bardziej jednak bym się przejmował tym jak się to wszystko wyświetla na telefonie bo najwięcej wejść będziesz miał własnie przez niego.
    Druga kwestia jak to stara albo bardzo stara strona www to może być lepiej dla Ciebie abyś poszukał sobie czegoś nowszego co będzie lepiej skalowane i na nowszych wtyczkach stawiane.

Domyślnie

Wszystko zależy jakie opcje masz tego szablonu i na czym był budowany. U mnie na nowej jest wtyczka WPBakery Page Builder. Bardzo fajna, prosta z wieloma opcjami ustawień własnie takiego wyświetlania.
    Mi to wygląda też na opcje skalowania. Jeśli masz osobne opcje do tych gallerii to tam szukaj rozwiązania. Jak to kwadraty to rozciągnie ci je na boki i do góry przez co będzie to jeszcze mniej estetyczne.
    Ewentualnie powinieneś mieć też opcje aby 3 bloki się wyświetlały co też powinno wypełnić te przestrzeń, czy na lepsze to nie wiem.

Więc ten Margines może mieć więcej sensu niż się wydaje. Ewentualnie zmień rozmiar zdjęcia głównego z lewej i zobacz czy margines ulegnie pomniejszeniu.
    Bardziej jednak bym się przejmował tym jak się to wszystko wyświetla na telefonie bo najwięcej wejść będziesz miał własnie przez niego.
    Druga kwestia jak to stara albo bardzo stara strona www to może być lepiej dla Ciebie abyś poszukał sobie czegoś nowszego co będzie lepiej skalowane i na nowszych wtyczkach stawiane.
    szablon stary... ja tą stronę mam już od dawna... coś od około 2012-2013 roku...

stawianie szablonu/strony od nowa to masakra czasowa i klikowa (konfiguracje)

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów