Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Skoro te poziomice są niewiele warte a rzecz dotyczy również D7100 to moim zdaniem wystarczy poziomica z aparatu dostępna zarówno w LV jak i w wizjerze. Co do statywu na lata to dziś dostałem w prezencie giottos ytl 8383 z serii silk road. Mam co prawda porónanie jedynie z sherpą 600R którą mam od kilki lat(średnio mi się sprawuje i są luzy mimo, że rzadko jej używałem) ale idę o zakład że wspomniane giottos koledze znacznie bardziej przypasuje. Niestety nie jest tani.

Domyślnie

Oswoj się z myślą, że zestaw za porządne kilka tys stawiasz na budżetowym statywie za 3 stowy. Jak się będziesz czuł, jak Ci się to przewróci, albo pęknie złącza? Czy jesteśmy wystarczająco bogaci, żeby tanie rzeczy kupować?
    --------------
    D610+ (D70) + N24-120/4 VR + N50/1,8G + N70-200/2,8 VRII + 055XPROB(498 RC2) + SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delek Zobacz posta
    powiem tak chce kupic raz a porządnie na "lata" wiec moge dolozyc tylko co wtedy warto kupic?
    Miałem slika 700DX, manfrotto 190 xprob.
    A polecam markę triopo w stosunku jakości i ceny MZ najlepszy wybór, do tego wybrałem pierwszą w jak dla mnie głowice kulową i nie zamieniłbym jej na inną (tego samego producenta)
    Użytkuje taki zestaw Triopo GT-3230X8C + B-2N, lekki wytrzymały i stabilny. Uważam warty każdej wydanej złotówki.
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

przyznam racje ten triopo wyglada najlepiej duza wysokosc oraz mało wazy, tylko cena, a mozesz cos wiecej na temat tej glowicy powiedziec.

Co do mojego doswiadczenia w statywach uzywalem jedynie takiego za 60zl plastikowego i nie byl on stabilny bo wszytsko w nim latało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delek Zobacz posta
    Co do mojego doswiadczenia w statywach uzywalem jedynie takiego za 60zl plastikowego i nie byl on stabilny bo wszytsko w nim latało
    Szkoda pisać o statywach wartych 60pln.
    Ta głowica u mnie spokojnie utrzymuje d7100 + af 300 f4 ( i ma jeszcze spory zapas udźwigu) i to nie tylko przy fotografowaniu, ale często noszę statyw przełożony przez ramie z głowicą, a na niej w/w zestaw i nie ma mowy o jakimś niekontrolowanym przesunięciu się "kuli".
    A przy zdjęciach działa płynnie i wygodniej mi nią manewrować niż z głowicą z regulacją za pomocą "łyżek".
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

Ten Triopo jest drogi, bo to statyw z włókna węglowego, przez co ok 400g lżejszy, ale też ma większą nośność (15kg zamiast 8kg). MT-3230X8C jest aluminiowy i z głowicą B-2 kosztuje ok 500zł.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

carbonowego z ta glowica znalazlem za 520zl o ile sie nie myle

dziwine ze carbon ma wiekszą nośnosc od aluminum wydaje sie za carbon lekki to miej utrzyma a tu prosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gatewayfl Zobacz posta
    noszę statyw przełożony przez ramie z głowicą, a na niej w/w zestaw.
    Zrobiłem raz tak z Sherpą 600R, D90 i N70-300 i w ostatniej chwili zdjąłem statyw z ramienia - aparat zaczął się sam odkręcać z szybkozłączki. Jeszcze chwila i spadłby na ziemię. Napiszę jeszcze raz: Sherpa 600R jest niezłym statywem, ale do lekkich zestawów. D7100 + Sigma 70-200 + lampa do takich nie należy. Da się robić zdjęcia (sam tak robię) ale jest to na granicy funkcjonalności/bezpieczeństwa. Jeśli ktoś ma tylko możliwość dołożyć do lepszego statywu, to niech to zrobi. Niestety nie wiem do jakiego, bo na razie nie będę kupował innego statywu więc nie wiem jakie są możliwości.

Talking

Cytat Zamieszczone przez gatewayfl Zobacz posta
    Szkoda pisać o statywach wartych 60pln.
    Ta głowica u mnie spokojnie utrzymuje d7100 + af 300 f4 ( i ma jeszcze spory zapas udźwigu) i to nie tylko przy fotografowaniu, ale często noszę statyw przełożony przez ramie z głowicą, a na niej w/w zestaw i nie ma mowy o jakimś niekontrolowanym przesunięciu się "kuli".
    A przy zdjęciach działa płynnie i wygodniej mi nią manewrować niż z głowicą z regulacją za pomocą "łyżek".
    Robię to samo jak kolega tylko zmieniam co jakiś czas ramię

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów