Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: miasto-obraz

Domyślnie miasto-obraz

Miejsce, z którego zrobiłem zdjęcie jest mekką warszawskich fotografików, fotoamatorów, rowerzystów z telefonami itp. Czasami przejeżdżam tym mostem rowerem, prawie zawsze z jakimś aparatem, ale twardo nie pstrykałem, bo i po co. Raz nie wytrzymałem. Dobra, jedna fota, no może dwie... No i mam taki oto kiczyk

Domyślnie

Mnie się nie podoba. Pół zdjęcia czarne, pół przepalone. Kadrowo też mi nie leży.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Oszczędny w słowach Awatar sedrox
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Stawaj tam częściej, rób foty i wrzucaj, na pewno zrobisz lepsze.

Domyślnie

Może tylko dopowiem; zupełnie nie pasuje mi to miejsce i ten widok, ale postanowiłem się z tym też zmierzyć.
    W związku z tym jest to próba zrobienia tego nieco wspak (fota b&w), z celowym przepaleniem (w sumie to słońce więc...) i z celowym zaciemnieniem części zdjęcia (tam nie bardzo jest co oświetlać), i zrobienie całości w ostrych kontrastach.
    Pokazałem to żonie, powiedziała krótko: kicz. Też się skłaniam...
    Wrzuciłem na forum, tak trochę z pytaniem w domyśle, co można robić z takim widokiem by uniknąć banalności (np. jakichś zachodów itp.), a trochę z nadzieją, że ci wszyscy ze statywami, gdzieś te zdjęcia pokazywali, może na forum i ktoś wrzuci link (jestem nowy na forum i nie wszystko ogarnąłem).
    Zdjęcia, jak pisałem, były dwa, więc uzupełniam

Ostatnio edytowane przez Alkinoos ; 18-06-2014 o 14:00

Domyślnie

Zmień porę, weź statyw i wtedy pstryknij
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Domyślnie

Fajna miejscówka ale o wschodzie/zachodzie. Jakiś mglisty poranek czy coś. Warunki na prewno nie takie jakie przedstawiłeś na zdjęciach.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom_Killer Zobacz posta
    Zmień porę, weź statyw i wtedy pstryknij
    Można...tylko czy nie wyjdzie z tego banalna pocztówka, bo właśnie tego chciałbym uniknąć, stąd propozycja kontrastowego b&w, nieco przesterowanego i właśnie szerszego kąta odsuwającego miasto.
    Ale ok, coś jeszcze kiedyś pokombinuję, może pomyślę o rannej mgle, jak radzi @szymon708, ale to bliżej jesieni.

Domyślnie

Druga wersja dużo lepsza. Bardzo fajny pomysł. Uciąłbym trochę wisły od dołu ale widoczek całkiem przyjemny.

Uprawnienia umieszczania postów