Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nie, podobnie zresztą jak np. większość krytyków teatralnych nie wystawiła żadnej sztuki, taki na przykład gigant europejskiej krytyki filmowej jak Kałużyński nigdy nie nakręcił nawet jednego kawałeczka filmu, a nieżyjący już od dawna maestro komentatorów sportowych Ciszewski nie grał w piłkę, chyba, że na podwórku dziecięciem będąc...

Zastanawiam się zresztą, czemu to pytanie służy? Ripoście typu: pokaż swoje?

Widzisz, niekoniecznie trzeba napisać książkę (i to dobrą) żeby swobodnie i ze znajomością rzeczy dyskutować o literaturze (i to niedobrej). Nie porównuję się broń boże do Kałużyńskiego, ale daję do zrozumienia, że gdyby krytyka spytać, czy zrobił to co krytykuje, czy o czym pisze - zdziwiłby się niepomiernie.

Ja widzisz wolę zamiast koncertów robić landszafty i choć zrobiłem już setki (albo i więcej) te naprawdę dobre są jeszcze (mam nadzieję) przede mną. Tylko jakoś nie pytają mnie ludzie, jak im radzę w sprawie lanszaftów - eee, a sam to zrobiłeś w ogóle jakieś? Pokaż, co?...

PS
    Zrobiłem dziesiątki koncertowych zdjęć, jeszcze w czasach, kiedy nie śniły się cyfrowe aparaty i kiedy jeździłem po całej Polsce i nie tylko, ale ani jednego reportażu, jak mi się zdaje. Mówię tak, bo wiem, co to jest reportaż.

Widzisz znów atakujesz ja chciałem się tylko dowiedzieć czy robiłeś reportaż lub koncert wogóle. Oczywiście, że każdy może i powinien wyrażać sie o zdjeciach. Ja tylko chciałem wiedzieć, tak dla siebie. Troszkę inaczej się rozmawia z drugim kierowcą rajdowym a trochę inaczej z kibicem, nawet doskonale obeznanym z daną dziedziną.

To wszystko. Over.

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

bombel
    Gość

Domyślnie

Nie atakuję Cię rajdowy kierowco i wyczynowcu reportażu. Jestem pyskaty i jeśli ktoś mnie sprowokuje, to potrafię zbluzgać, ale tu jeszcze do niczego nie doszło. Gdybyś mnie spytał przy piwie o to samo, dostałbyś taką samą odpowiedź - bo skoro pytasz, to ja odpowiadam.

Dopieroi wtedy mógłbyś mieć pretensje, gdybym potraktował Cię z góry i powiedział, że o takich rzeczach z Tobą nie chce mi się gadać. No a że zadajesz takie pytania, to ja tak odpowiadam...

Domyślnie

Przepraszam, ale się wtrącę.
    @AMI, wydaje mi się, że traktujesz forum jako kółko wzajemnej adoracji. Oczekujesz tylko pochlebnych opinii, a na krytykę odpowiadasz 'tak miało być', 'jeżeli jesteś taki cwaniak, to pokaż swoje' itd. Takim zachowaniem zniechęcasz do oceniania w ogóle. Na przyszłość, proponuję Ci, abyś nie dyskutował z ewentualnymi krytykami swoich prac, tylko zbierał jak najwięcej opinii i robił sobie podsumowania. Tylko w ten sposób zbierzesz obiektywną ocenę i szansę na samodoskonalenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popbart Zobacz posta
    Przepraszam, ale się wtrącę.
    @AMI, wydaje mi się, że traktujesz forum jako kółko wzajemnej adoracji. Oczekujesz tylko pochlebnych opinii, a na krytykę odpowiadasz 'tak miało być', 'jeżeli jesteś taki cwaniak, to pokaż swoje' itd. Takim zachowaniem zniechęcasz do oceniania w ogóle. Na przyszłość, proponuję Ci, abyś nie dyskutował z ewentualnymi krytykami swoich prac, tylko zbierał jak najwięcej opinii i robił sobie podsumowania. Tylko w ten sposób zbierzesz obiektywną ocenę i szansę na samodoskonalenie.

Chyba nie czytasz co piszę, gdybym szukał adoracji to nie pokazał bym na tym forum 2/3 zdjęć a po drugie nie prosił bym bombla o dokładniejszą krytykę.

Po pierwsze - mam prawo do niezgadzania się z czyjąś krytyką.

Po drugie nie pisałem " 'jeżeli jesteś taki cwaniak, to pokaż swoje " tylko czy parasz się daną dziedziną i nawet jak by Bombel miał zdjecia zrobione cyfrą z koncertów, nie chciałem ich oglądać by się porównywać, ale chciałem wiedzieć czy bombel wie co to brak światł i warunki jak na wojnie. Wie bo robił zdjęcia analogiem i to mi wystarczy.

Po trzecie, polemizuje z Bomblem bo polemika jest elementem rozmowy.

Po czwarte gdybyś uważnie analizował forum i posty wiedział byś, że bez zająkniecia przyjmuje krytykę ale tym raze się z nią NIE DO KOŃCA zgadzam.

Po piate nie dawaj nikomu rad na przyszłość, bo ten kto je daje jest zazwyczaj złym doradcą.

PO SZÓSTE ( ufff ) napisałem już w ostatnim poscie OVER co oznacza koniec polemiki. Bombel miał ostatnie zdanie i koniec rozmowy.

PO SIÓDME !!!! I najważniejsze, forum jest do wyrażania opinii, polemiki, dyskusji wogóle i na poziomie.. a tu nikt nikogo nie obrażał. Przynajmiej ja nie czuje się obrażony, a jeśli uraziłem to przepraszam.

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

hej zdjecia SA FAJNE ,mi sie czesc z nich bardzo podoba bo wlasnie skupiaja sie na detalach , AMI napisal ze nie mail fajnego swiatla wiec skupil sie na detalach co wg mnie wyszlo bdb
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów