Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Klasycznie

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Czyste kolory, ładna woda, przyjemna kompozycja, wszystko jest gites..

Domyślnie

Lubię takie klimaty
    Dlatego zdjęcie podoba się

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Dzięki za pozytywy ! To motywuje mnie do dalszej pracy . To jest scan z negatywu Fuji Reala 100. Ta 35/2 Nikona to naprawdę bardzo fajne szkiełko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    [...] ładna woda, [...]
    Hmmm... Jeszcze niedawno czytalem Twoja wypowiedz, ze nie podoba Ci sie kiedy "woda wyglada jak wata"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

ładnie skomponowane
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Hmmm... Jeszcze niedawno czytalem Twoja wypowiedz, ze nie podoba Ci sie kiedy "woda wyglada jak wata"...
    Tak na marginesie !

Mnie również generalnie nie podoba się takie uchwycenie wody, a to jest próba na 3 sek. . Lubię albo zamrozić całkowicie (co nie zawsze pasuje do tematu) albo jak w przypadku takich ujęć 1/30 , 1/60.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wszystko zależy od zamiaru autora i jego kreatywności. To jest zdjęcie Szuwara, więc Szuwar podejmuje własną kreatywną decyzję. I mi się ona podoba.
    A ja nie wiem jakbym to zdjęcie sam robił. Bym pewnie próbował różnych ustawień od 1 sekundy do 1/10 i potem się patrzał która lepsza. Zresztą zależy co robisz i co chcesz pokazać...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Tak na marginesie !

Mnie również generalnie nie podoba się takie uchwycenie wody, a to jest próba na 3 sek. . Lubię albo zamrozić całkowicie (co nie zawsze pasuje do tematu) albo jak w przypadku takich ujęć 1/30 , 1/60.
    Najlepiej próbować różnych ustawień. Ja lubię około 1/20 bo wtedy widać jeszcze ruch, a i waty jeszcze nie ma.
    Zależy też z jakiej odległości robisz, na jakiej ogniskowej i jaki obiekt - na przykład leniwa rzeka jest zupełnie inna niż dół wodospadu..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów