Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Mój klunkier

Domyślnie Mój klunkier

Stwierdziłem,że przełamie tendencję do pokazywania tylko aut premium,zabytkowych i baaaardzo drogich
    To w sumie testy pierwszego użycia polara a,że mój klunkier był najbliżej to trudno.
    Nie chodzi mi o ocenę samochodu a samo wykonanie,obróbkę itd.
    Skoro oceniam tak srogo inne prace to czemu ja też nie mogę być zrównany z asfaltem :P

1.

2.

3.
    Ostatnio edytowane przez Przemek-83 ; 13-06-2014 o 14:58
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

no szału tu nie ma - przydałoby się tu trochę obróbki, kontrastu, kolorów. Bo na razie to wygląda jak jpgi z puchy. Kadrowo 1 najgorzej. Oglądaj innych i testuj.

Domyślnie

Przede wszystkim myślę, że wybrałeś sobie złą porę dnia. Niebo bardzo jasne, wypalone.

Samochód to najmniejszy problem, nie musi to być zaraz bugatti.

1 - jak już Kolega wyżej wspomniał - kadr najsłabszy. Ani to tło, ani samochód. Zadbałeś o miniamlistyczne otoczenie, ale teraz w takim razie wyeksponuj samochód Gdyby to było urwisko, pustynia, to wtedy można by samochód wstawić jako dodatek do krajobrazu, a tutaj widziałbym jako główny temat,
    2 - nieźle, samochód dobrze ustawiony, o zachodzie słońca mogłoby to być ciepłe, przyjemne zdjęcie,
    3 - tu mi też ustawienie samochodu nie pasuje. No i słońce mocno wali ogólnie

Pomysłów na kadry jest mnóstwo. Może spróbuj popularnego ustawienia samochodu w poprzek drogi? Wiem, że to kopiowanie i mało tutaj inwencji własnej, ale w tym ustawieniu samochód dobrze się prezentuje:

http://74211.com/wallpaper/picture_b...n_the_road.jpg
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

W sumie miałem pokazać tylko 2-ke ale ,żeby nie było dałem pozostałe.
    Niebo i tak jest gaszone ale nie chciałem przesadzić.
    Co do uwag kolorów i kontrastu to tak szczerze wydaje mi się,że nawet przesyciłem zielony np a tu koledze brakuje.
    Kontrast też jest podbity.W sumie żaden suwak w LR nie został na 0.
    Cieszy mnie,że choć coś się podoba.
    Już któryś raz zrobiłem ten bląd,że pojechałem w samo południe.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ten zestaw nawet na allegro jest slabiaty (patrzac na aktualnie panujaca tam mode)

1. Jakbys wywalil Pasiora (ma ciasno z lewej) to bys mial niezly widoczek (gdyby przyciac z dolu) bo niebo przyjemne, a droga prowadzi wzrok (moze dluzsza ogniskowa i wyzsza perspektywa by sie zdala, zeby troche ja wyciagac).
    2. Uciete drzewko (trzeba albo bylo zostawic czubek albo ciac mocniej bo teraz wyglada jak niedopatrzenie z Twojej strony), przepal na niebie, fura pod slabym katem.
    3. Znowu fura pod slabym katem, nie wiem co tu chciales pokazac, do tego trzeba bylo sobie wrzucic dressing na kapcie, a nie z takimi ufajdanymi na sesje jechac
    Fotom ewidentnie brakuje pazura, moze pomogla by obrobka, chociaz okolica malo passatowa
    Jeszcze musisz pocwiczyc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ten zestaw nawet na allegro jest slabiaty (patrzac na aktualnie panujaca tam mode)

1. Jakbys wywalil Pasiora (ma ciasno z lewej) to bys mial niezly widoczek (gdyby przyciac z dolu) bo niebo przyjemne, a droga prowadzi wzrok (moze dluzsza ogniskowa i wyzsza perspektywa by sie zdala, zeby troche ja wyciagac).
    2. Uciete drzewko (trzeba albo bylo zostawic czubek albo ciac mocniej bo teraz wyglada jak niedopatrzenie z Twojej strony), przepal na niebie, fura pod slabym katem.
    3. Znowu fura pod slabym katem, nie wiem co tu chciales pokazac, do tego trzeba bylo sobie wrzucic dressing na kapcie, a nie z takimi ufajdanymi na sesje jechac
    Fotom ewidentnie brakuje pazura, moze pomogla by obrobka, chociaz okolica malo passatowa
    Jeszcze musisz pocwiczyc.
    Chyba na chińskim allegro bo na polskim robi się zdjęcia tabletem aby ukryć mankamenty
    Rozumiem Twoje podejście do tematu czytając dużo Twoich komentarzy to i tak mnie dziwi ,że chciałeś coś napisać prócz "allegro".
    Wiedziałem,że dwójka sprowadzi się głownie do uciętego czubka drzewa.
    Mimo wszystko dzięki za uwagi.
    Ostatnio edytowane przez Przemek-83 ; 14-06-2014 o 08:56

Uprawnienia umieszczania postów