Parę dni temu trochę z nudów, a trochę z potrzeby wyprostowania pewnej fotki, napisałem prosty programik do prostowania obrazków z rybiego oka. Początkowo miał być tylko dla mnie, do użycia od czasu do czasu, ale skoro już jest to postanowiłem go dopracować i udostępnić. Jeszcze nie zdecydowałem, czy to będzie freeware, shareware, czy jeszcze jakoś inaczej płatny, więc do pobrania jest tylko demo, bez możliwości zapisu. Na razie wybrać można tylko jeden obiektyw (Samyang 7,5 do systemu mikro 43) i default, czyli znów ten Samyang, bo tylko taki mam Wersja demo jest tutaj:
www.ajotte.com/anglerfish/anglerfish.exe
Przykładowa fotka przed odrybieniem i po, w wersji rektalinearnej oraz z prostymi liniami pionowymi i poziomymi.
Chciałem oprofilować jeszcze kilka obiektywów, więc mam do Was prośbę:
Może posiadacz jakiegoś rybiego oka mógłby poświęcić chwilę na zrobienie i przesłanie mi jednego zdjęcia? W grę wchodzą oczywiście obiektywy z różnych systemów, nie tylko Nikkory. Jakiś manualny Zenitar czy Peleng też mnie interesujeW zamian mogę zaoferować darmową licencję, jeśli program będzie płatny, lub umieszczenie danych na jakiejś liście podziękowań czy cóś, w przypadku wersji free Jak ktoś byłby zainteresowany, to na PW podam szczegóły, jak zrobić zdjęcie i co ma na nim być.
Proszę też o wszelkie uwagi do programu oraz propozycje zmian i nowych funkcji
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami