Close

Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 244

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Maku jest ok. 100 gatunków. Nie każdy się uprawia na narkotyki i nie na każdy potrzeba zezwolenia. To że pole nie jest ogrodzone nie znaczy że można po prostu na nie wchodzić i tratować uprawy. Wchodząc na pole wypadałoby też mieć świadomość, że mogły być niedawno stosowane pestycydy. Ew. notatka policji mogłaby pomóc rolnikowi w przypadku gdyby fotograf lub PM się zatruli. Zluzujcie trochę zanim odsądzicie rolnika i namnożycie teorii, bo miał prawo się wkurzyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doyen Zobacz posta
    Maku jest ok. 100 gatunków. Nie każdy się uprawia na narkotyki i nie na każdy potrzeba zezwolenia. To że pole nie jest ogrodzone nie znaczy że można po prostu na nie wchodzić i tratować uprawy. Wchodząc na pole wypadałoby też mieć świadomość, że mogły być niedawno stosowane pestycydy. Ew. notatka policji mogłaby pomóc rolnikowi w przypadku gdyby fotograf lub PM się zatruli. Zluzujcie trochę zanim odsądzicie rolnika i namnożycie teorii, bo miał prawo się wkurzyć.
    Ciezko sie z Toba w czesci nie zgodzic ale zawsze sa 2 opcje:
    -Podjechac zwrocic uwage, poprosic/nakazac aby wyszli - na 100% by posluchali, ew przeprosili i poszli.
    -Przyjsc z policja na dzien dobry i straszyc sadem.
    Jest roznica prawda ?
    Ostatnio edytowane przez MARTINK ; 12-06-2014 o 20:21

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Ciezko sie z Toba w czesci nie zgodzic ale zawsze sa 2 opcje:
    -Podjechac zwrocic uwage, poprosic/nakazac aby wyszli - na 100% by posluchali, ew przeprosili i poszli.
    -Przyjsc z policja na dzien dobry i straszyc sadem.
    Jest roznica prawda ?
    A jeśli ma taką sytuację trzy raz na dzień albo dostał już w zęby??
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doyen Zobacz posta
    Ja rozumiem dlatego jakbyś widział jak moja kobieta go przeprasza była potulna jak baranek. Nic nie pomogło.. tylko chamskie odzywki że on chce kase;/ i naprawdę wystarczyło powiedzieć słowo poszlibyśmy z stamtąd bez żadnego słowa i jeszcze przeprosili ... Dla nas to naprawdę był kawałek łąki z makami z wydeptaną przez ludzi dróżką.
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Miałem podobną sytuację jak jechałem ścieżką rowerem. Podjechał gość w Mercedesie i kazał mi wy...ć z jego ziemi. Powiedziałem mu że skoro to jego teren to powinien go w pewien sposób oznakować i że nie jadę przecież po jego uprawie, tylko po ścieżce odgradzającej pola. Skąd miałem wiedzieć ze teren na jego ziemię jest wzbroniony? Zostałem za to zwyzywany epitetami. Innym razem pojechałem z teleskopem za miasto i rozłożyłem w nocy sprzęt do obserwacji na jakimś polu. Na uszy założyłem słuchawki i lukam w niebo. A tu nagle po jakimś czasie ktoś mnie za fraki łapie - myślałem że narobię w gacie bo ciemno jak cholera, obok las a tu jakieś łapska do mnie startują nie wiadomo skąd. No i zebrało mi się drugi raz - poleciała łacina jak cholera. A przecież zima była - nic na polu nie rosło... Co prawda nikt mnie sądami nie straszył, ale jak sobie pomyślę że są osoby w tym kraju które domagają się by każdy miał dostęp do broni jak w Stanach to na samą myśl mi się ciepło robi. Naród znerwicowany strasznie i prędzej czy później sami rozpętamy III wojnę światową. Między sobą... Ruskie tylko będą patrzeć jak się sami wykończymy a potem zajmą to co zostało.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Miałem podobną sytuację jak jechałem ścieżką rowerem. Podjechał gość w Mercedesie i kazał mi wy...ć z jego ziemi. Powiedziałem mu że skoro to jego teren to powinien go w pewien sposób oznakować i że nie jadę przecież po jego uprawie, tylko po ścieżce odgradzającej pola. Skąd miałem wiedzieć ze teren na jego ziemię jest wzbroniony? Zostałem za to zwyzywany epitetami. Innym razem pojechałem z teleskopem za miasto i rozłożyłem w nocy sprzęt do obserwacji na jakimś polu. Na uszy założyłem słuchawki i lukam w niebo. A tu nagle po jakimś czasie ktoś mnie za fraki łapie - myślałem że narobię w gacie bo ciemno jak cholera, obok las a tu jakieś łapska do mnie startują nie wiadomo skąd. No i zebrało mi się drugi raz - poleciała łacina jak cholera. A przecież zima była - nic na polu nie rosło... Co prawda nikt mnie sądami nie straszył, ale jak sobie pomyślę że są osoby w tym kraju które domagają się by każdy miał dostęp do broni jak w Stanach to na samą myśl mi się ciepło robi. Naród znerwicowany strasznie i prędzej czy później sami rozpętamy III wojnę światową. Między sobą... Ruskie tylko będą patrzeć jak się sami wykończymy a potem zajmą to co zostało.
    Też nie wiem co się z ludźmi dzieje jakaś paranoja z każdej strony agresja.. Dla mnie ta sytuacja jest pierwsza i niestety od razu z policją. Ale rozmawialiśmy ze znajomym policjantem i powiedział nam że na swoją obronę mamy brak ogrodzenia i oznakowania oraz to że my chcieliśmy się dogadać i jakoś ugodowo do tego podejść a on nie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    ... Powiedziałem mu że skoro to jego teren to powinien go w pewien sposób oznakować i ... Skąd miałem wiedzieć ze teren na jego ziemię jest wzbroniony?...
    Powinien postawić płot z drutu kolczastego i działka samostrzelne ?

Czy na drzwiach do mieszkania masz tabliczkę "obcym wstęp wzbroniony !" ?
    Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
    Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Domyślnie

Olać faceta jakiś totalny oszołom.
    Przestań się przejmować.
    Wartość zniszczonego zboża to pewnie góra 1/10 tego co mu zaproponowałeś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Olać faceta jakiś totalny oszołom.
    Przestań się przejmować.
    Wartość zniszczonego zboża to pewnie góra 1/10 tego co mu zaproponowałeś.
    No nie wiem.. wziął spisał sobie mój nr z samochodu i wieczorem dzwonił zapytać nas czy chcemy się jeszcze dogadać ale oni chcą znacznie większa i rozsądniejszą sumę pieniędzy. Powiedziałem że więcej niż 200zł nie wchodzi w grę to powiedział że załatwi sobie kogoś kto mu tą stratę spisze i widzimy się w sądzie. Podczas rozmowy na miejscu mieliśmy wszyscy wrażenie że leci na kase i jest obeznany w temacie..

Domyślnie

Leci na kasę :P
    Widzi, że się boicie i chce jak najwięcej wyciągnąć.
    Zboże w obecnym stanie jeszcze da radę się podnieść więc praktycznie żadne straty. Gorzej jeżeli byłoby już zółte ale to i tak znikoma szkodliwość i nie ma co rolnik szukać.
    Jak składałem zawiadomienie na policji o kradzieży internetowej (zamówiłem projektor, zapłaciłem i nie przyszedł) to przyszło mi pismo, że sprawa zostaje oddalona z powodu znikomej szkodliwości czynu (330zł-dokładnie 299.99+2,5 za przelew ).
    Jak będzie dzwonił raz jeszcze to mu powiedz, że oferowana kasa spadła do 50 czy tam 100 zł i jak chce to niech bierze i zapomni o wszystkim albo niech odejdzie z niczym.
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów