Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Klempa

Domyślnie

Pasuje wykadrować po prostowaniu - patrz na lewy górny i prawy dolny róg

Domyślnie

Wow blisko było....
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Pasuje wykadrować po prostowaniu - patrz na lewy górny i prawy dolny róg
    Prawie leżałem na glebie i tylko delikatnie prostowałem. Sorki. W bonusie jeszcze jedno
    Fuji

Domyślnie

Wow ale blisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Prawie leżałem na glebie i tylko delikatnie prostowałem. Sorki.
    Na bonusie tego nie widać
    Wzgląda na to, że jest przyzwyczajona do obecności człowieka.
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

Fajne spotkanie, graty.

Domyślnie

Jedynka mi sie podoba
    Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gatewayfl Zobacz posta
    Wzgląda na to, że jest przyzwyczajona do obecności człowieka.
    Normalne dzikie zwierze by szybciej zobaczyło/usłyszało/wyczuło człowieka niż człowiek by je zobaczył a co dopiero zrobił zdjęcia (z bliska!).
    To jakiś rezerwat? Schronisko dla zwierząt? Czy obok jest miejscowość turystyczna a ta klempa jest stałym bywalcem śmietników i "prosi" ludzi o jedzenie a w podzięce ładnie pozuje?
    Chyba że Ciebie tam nie było, a tylko goły aparat, który sam robił zdjęcia?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Normalne dzikie zwierze by szybciej zobaczyło/usłyszało/wyczuło człowieka niż człowiek by je zobaczył a co dopiero zrobił zdjęcia (z bliska!).
    To jakiś rezerwat? Schronisko dla zwierząt? Czy obok jest miejscowość turystyczna a ta klempa jest stałym bywalcem śmietników i "prosi" ludzi o jedzenie a w podzięce ładnie pozuje?
    Chyba że Ciebie tam nie było, a tylko goły aparat, który sam robił zdjęcia?
    Jasne masz rację, tak zwykle jest, że dzikie zwierzęta uciekają. Kampinoski Park Narodowy przyklejony jest do Warszawy. Z racji położenia jest licznie odwiedzany przez człowieka. Sporo zwierząt, a zwłaszcza łosie obyły się z ludźmi. Łoś tutaj nie ma wroga naturalnego, a jest wielkim zwierzem. Starsze osobniki, przyzwyczajone do widoku ludzi się nie boją.
    W tym konkretnym przypadku, to klempa ściągnęła mnie wzrokiem. Jechałem dość szybko rowerkiem i poczułem, że coś na mnie patrzy. Całe spotkanie trwało około 1,5 godziny. Starałem się być cały czas widoczny. A jak już przestaliśmy się siebie bać podszedłem bliżej.
    Kampinos, to nie schronisko, ani rezerwat. A zwierzęta tu nie "sępią". Łosie po Drugiej Wojnie prawie tu wyginęły. W latach 50tych zostały sprowadzone z Białorusi. Dzięku staraniom ówczesnych rządów dziś populacja łosia w kampinosie liczy okloło 300 sztuk. Przemierzam las od kilku lat i zawsze marzy mi się spotkanie z Łosiem. I rzadko, bo rzadko ale zdarza się spotkać to piękne zwierzę

Fuji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów