Szukaj
Jest oryginalny Office na Maca ale tak jak napisałem ułomny. Co do matryc to trzeba samemu obejrzeć. Mnie do błyszczących nikt nie przekona.
Panowie decyzja zapadła. Zamówiłem tego Hp`ka o którym wcześniej wspominałem: HP EliteBook 840 G1 H7G41EA. Dzięki za pomoc i wskazówki
Koledzy , stoję przed decyzją zakupu małego notebooka ( nowy ThinkPad x240 )najchętniej ale przerażają mnie potencjalne problemy z prawidłowym wyświetlaniem kolorów na zewnętrznym monitorze –tyle nieprzyjaznych opinii na forum w dla tej przypadłości Windows’a... . Od lat pracuję na Windzie i przesiadka na Apple’a byłaby jednak problemem
a stary już jestem i mi się zwyczajnie nie chce przyzwyczajać do „nowych i lepszych” rozwiązańAle w nawiązaniu do tego o czym wspomniał Czornyj zacząłem brać pod uwagę Macbook’a Pro i Postawienie Windowsa z Paralells. Jak w takim wypadku będzie przebiegało ładowanie profili koloru na zewnętrznym monitorze ? OSX zajmie się kolorem
a ja będę mógł pracować na Windzie z pakietem Office . Lightroom i NX2 mogą hulać pod kontrolą OS’a ...co mi tam. Jakie są opinie praktyków o tym pomieszanym pomyśle ?
Tak. Nie wiem jak jest w obecnej generacji, ale kiedyś OS X zarządzał kolorem nawet w aplikacjach windowsowkich. Co do Macbooka Pro z retiną to nic lepszego się nie kupi z laptopów, ja jestem z niego bardzo zadowolony (chociaż nie wykluczam, że kiedyś może się przesiądę z powrotem na maca mini + macbook air, ale to nieprędko).
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 03-06-2014 o 23:16
[QUOTE=skinny500;3382233]Tak. Nie wiem jak jest w obecnej generacji, ale kiedyś OS X zarządzał kolorem nawet w aplikacjach windowsowkich.
OK . Skoro Czornyj wspominał , że używa równolegle Windows'a .... pewnie tak jest nadal ... mam nadzieję .
Laptop będzie używany w 99% przypadków z jednym i tym samym monitorem, Tyle tylko ,że często „wypinany” z systemu kabli . Pytanie brzmi czy dużo bardziej skomplikowane jest
częste podłączanie monitora zewn. pod Windows i męki z profilami kolorów czy nauka jak poprawnie ogarnąć OX’a.... ? Nie jestem przeciwnikiem żadnego z systemów ale za to za gorącym zwolennikiem rozwiązań , które działają prosto i skutecznie . Jasne , że to takie trochę drapanie się prawą ręką w lewe ucho ( łączenie Win z OX'em ) ale jeśli działa ...? Johanan ... jak to jest z tym Windowsem , laptopem i przydzielaniem profili kolorów do zewnętrznego monitora ? Da się to ogarnąć bez czytania 7 encyklopedii komputerowych i dyskusji do rana o wyższości nie wiadomo czego nad czym![]()
@c5700
x240 wygląda jak na dzisiejsze standardy dobrze. Jeżeli chodzi o zarządzanie kolorów w Windows, to z tego co słyszałem, problem jest tylko w przypadku monitorów/urządzeń które laptop widzi jako universal PnP, więc każdy sensowny wyświetlacz podpięty po DP/DVI czy innym cyfrowym złączu powinien hulać i być dobrze rozpoznawany w systemie i powinny dobrze działać profile. Jak w praktyce - musiałbym sprawdzić, więc tutaj Czornyj czy Tom01 mają na pewno większą wiedzę.
d70s + N18-70 + N55-200
c5700, nie wkręcaj się w ogryzka, bo to kompletnie niepotrzebne, ja od lat korzystam z systemów ms i nic mi się nie kaszani.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami