Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: I po sezonie

Domyślnie

Co tu dużo gadać, wszystkie piękne , cięzko cokolwiek wybierać więc pozostawie to innym.

Pozdrawiam

Domyślnie

Ptaszki super, ale mz. chyba trochę malo ostre sa te zdjecia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Ptaszki super, ale mz. chyba trochę malo ostre sa te zdjecia.
    Możliwe zmniejszałem korzystając z automatycznej funkcji ViewNX, zawsze sam zmniejszam w CaptureNX. Lenistwo :/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    szczercow/vancouver

Domyślnie

2 masakra-ciekawe czy "posilek"zdolal uciec

Domyślnie

Piotrze , wszystkie zdjęcia świetne a 3-ka BOMBA !!
    Co do ostrości to jak dla mnie jest ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ketjow Zobacz posta
    2 masakra-ciekawe czy "posilek"zdolal uciec
    Ten posiłek już był martwy żołna najpierw go złapała w locie, potem zabiła, uderzając o patyk a następnie podrzuca by połknąć.
    W ten sposób pozbywa się żądeł u os itp. Mniejsze owady połyka bez podrzucania ale to była duża przekąska

Domyślnie

A ja z innej "beczki". Rozumiem że fotki z nowego nabytku. Napisz proszę (może być na PW) jak się
    sprawuje 400. pozdr. ps. Fotki bardzo fajne tylko czasami z ostrością nie teges.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgol Zobacz posta
    A ja z innej "beczki". Rozumiem że fotki z nowego nabytku. Napisz proszę (może być na PW) jak się
    sprawuje 400. pozdr. ps. Fotki bardzo fajne tylko czasami z ostrością nie teges.
    Napiszę na forum, może komuś przyda się ta opinia.
    Co do ostrości to 2 minimalnie nie trafiona natomiast 1 i 3 w punkt. Pewnie ten automat "zmniejszający" kiepsko działa.
    400 to wspaniałe szkło ale bardzo wymagające, szczególnie na FX. Bardzo mała GO, sprawia czasem problemy przy 2,8 i więcej. Na pewno teraz muszę staranniej planować zdjęcia niż miało to miejsce z 300. Ale jak już się 400 okiełzna to jakość zdjęć jest nie do pobicia. Z D800 zdjęcia są tak szczegółowe, że nawet spore cropy są wyśmienite. AF i inne parametry tak jak w 300 na najwyższym poziomie. Waga i wyważenie dyskwalifikują to szkło w fotografii "z ręki" w moim przypadku tylko statyw i to stabilny, dodatkowo obciążony najczęściej AF-S 105. 300 w porównaniu z 400 to mały, zgrabny obiektyw Sam obiektyw nie jest dużo większy od 300 ale po założeniu monstrualnej osłony przeciwsłonecznej robi się z niego olbrzym

Pozdrawiam.

Domyślnie

ahhh jakie kadry! Mimo, że na dwójce minimalnie ostrość poleciała za obiekt to i tak mega plus za moment!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów