Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zuzia

Domyślnie

Cos tu oceniac? Pstryk do albumu bardzo przecietny
    Popracuj nad kadrowaniem i pamietaj o oswietleniu.
    drazni mnie ze postac ma ciemna twarz, ciemniejsza od tla
    Nikon N10.5 N35 N85 N80-200 S17-50 YN568
    Zapraszam do polubienia strony

Domyślnie

Dziękuję za każdą konstruktywną krytykę

Domyślnie

Nie jest dobrze... Słaba ostrość głównego Motywu. Wyprane, nijakie kolory. Nieciekawe tło zwłaszcza siatka ogrodzeniowa. Kiepska kompozycja - należało modelkę umieścić w lewej części kadru aby ścieżka w trawniku była widoczna i poszła w prawy górny mocny punkt. Słabe (brak) oświetlenie twarzy. Ja bym umieścił w albumie jako "początek" drogi i punkt odniesienia na przyszłość (znaczy może być i będzie dużo lepiej )
    AMATOR

Domyślnie

O, dokladnie tak.
    Tez kiedy zaczynalam wydawalo mis ie ze zdjecia sa ok, a teraz jak na nie patrze to nie wiem jak moglam takie opublikowac xD
    Bedzie dobrze
    Nikon N10.5 N35 N85 N80-200 S17-50 YN568
    Zapraszam do polubienia strony

Domyślnie

jako materiał do obróbki nie jest zle, ale mozna tez bylo lepiej juz zrobic od samego poczatku
    Nikon

Domyślnie

Wielkie dzięki za sugestie

Domyślnie

@Garosik.

Kombinuj bardziej ze światłem, szukaj miejsc gdzie mniej cieni pada na twarz, jak widzisz niebo za chmurkami to ustawiaj modelkę w stronę słoneczka. Takie słoneczko za chmurkami tworzy fajne warunki do portretowania- fajnie to wykorzystać, często światło się lubi odbijać, od bloków, budynków itp. - trzeba się rozglądać i to wykorzystywać. Tutaj zdecydowanie światła brakuje.

Kadrowanie też popłynęło, ale tylko przez to że dziewczynka jest za blisko jednej krawędzi a od drugiej za daleko, poćwicz sobie ten sam kadr, tylko nie ustawiaj dziewczynki tak blisko krawędzi - poczytaj sobie o regule trójpodziału, staraj się to stosować, a później łam tą regułę i baw się, różnie próbując

Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 04-06-2014 o 11:15

Uprawnienia umieszczania postów