Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S. Zobacz posta
    Do mnie podszedł koleś z alphą 350 i zapytał ile mój aparat ma mpx, odpowiedziałem mu, a on stwierdził, że jego lustro jest lepsze bo ma 14 mega. Nic nie powiedziałem tylko się odwróciłem i poszedłem w inna stronę...
    Też dobry przykład siły marketingu
    http://saturnus1981.digart.pl
    Z ET; D340 + F180; SB-828; 1 x S, 6 x N...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saturnus1981 Zobacz posta
    to się nazywa siła marketingu mnie bawi jak ktoś kiedyś mnie zapytał (a miałem na szyi D300 z zapiętą 35tką) ile ma mega pikseli i jakiego zooma kiedy odpowiedziałem że ten obiektyw nie zoomuje to koleś zdębiał uwielbiam takie chwile
    Mój kolega spytał się mnie gdzie się robi ZOOM w 35. Akurat on robi ładne zdjęcia, nawet b. ładne Canonem IS, ale w sumie to większość osób by się spytała gdzie jest zoom.

Domyślnie

Kiedyś po burzliwej rozmowie z jednym wszystkowidzącym znajomym popełniłem takiego jpga, żeby naświetlić mu temat rozmiarów matryc.

Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Jako ciekawostkę podkleję większe formaty na klisze cięte - zeby nie było - są Nikkory które je ogarniają

Völkchlor

Domyślnie

A ludzie się podniecają FX-em FX to pikuś tak naprawdę, a DX to już w ogóle...
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

brakuje mi do kompletu matryc używanych w kompaktach

Domyślnie

Ostatnio pracowałem na wielkim formacie... Z powiększalnika na papierze poszło powiększenie 60x40 i zero ziarna jeszcze...

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Ostatnio pracowałem na wielkim formacie... Z powiększalnika na papierze poszło powiększenie 60x40 i zero ziarna jeszcze...
    To zadne odkrycie

Domyślnie

Wiesz, dla kogoś kto już pracował wcześniej z tym formatem to nie jest to odkrycie, Dla mnie sama obsługa tej foki która był siakiś hamerykański aparat na C(zapomniałem co to to było) było nie lada przeżyciem... Najpierw wywołanie w wielkim koreksie, potem rzut powiększalnikiem na ścianę gdzie był papier potem wywłoanie a potem sepiowanie I prezent dla mamy gotowy

Poza tym po pracy z wielkim formatem obiecałem sobie że nigdy więcej nie bedę narzekał na wielkość/ciężar d2xs, mamijki czy Fujika... Przy tym to sa malutkie pchełki...

Domyślnie

Cambo (choć on jest holenderski..) ?
    Völkchlor

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów