Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Domyślnie

No i zagwozdka, czym więcej się czyta to coraz większa zagwozdka, ja myślałem nad 85 1.4 sigmy, a tu problem z AF w ciemnych pomieszczeniach.

Jak sprawuje się Af w ciemnych miejscach w N 85 1.8 czy porównywalnie do N85 1.4 czy bardziej S 85 1.4
    D7100 {S18-35 1.8}, D610 - {TOK16-28 2.8, T28-75 2.8, S85 1.4, T90VC, Carl Zeiss 135 2.0, N70-300, Helios 44M-5 58mm f/2.0}, 2x SB-910

Domyślnie

a o 200/2 ktoś wspomniał
    Oczywiście nie ten budżet no ale ma być THE BEST

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Chciał bym zobaczyć kobietę pracująca z tym szkłem

Domyślnie

Gdyby jednak koleżanka chciała poczytać o tym THE BEST-owym szkiełku akurat w sam raz dla niej to polecam długi wątek na jego temat, który jest dostępny tutaj.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto-Dorotka Zobacz posta
    Raz jeszcze Dziękuję wszystkim za tak duże zaangażowanie i pomoc w doradztwie.
    Mam pytanie do " siedemczwartych " czyli Pana Stefana - zauważyłam na jego www. w zbiorze sprzętu NIKKORA 85 1.4 G
    jak się sprawuje w portretówce a jak w reporterce, czy AF wyrabia na ślubach np. w tańcu. Czy często z niego korzysta czy może daję mu " leżakować " w szafce / Jakie jest ogólne odczucie zawodowca w stosunku do tego obiektywu ?
    poczytaj moje posty w tym wątku... chyba napisałem wszystko co wiem o tych dwóch szkłach.

Domyślnie

Jak ma być dla Nikona i działać AF, to nie widzę żadnej alternatywy do Nikkora 2D DC. Jakbym miał go nie kupować, to nie wiem po co miałbym siedzieć w Nikonie . Wszystie swoje beauty nim zrobiłem (tutaj możesz zobaczyć kilkanaście). Ew. coś innego o takiej ogniskowej. Każda niższa jest dla mnie za krótka do wąskich kadrów - po prostu przerysowania mi wtedy przeszkadzają. Co do 200 mm, to osobiście nigdy bym 135 na 200 nie zamienił, nawet jakby cena i wielkość były takie same.

Domyślnie

W powyższym poście chodziło mi o Nikkora 2D DC 135 mm.

Domyślnie

135/2D DC jest fantastyczny, ale do reporterki niekoniecznie, dlatego koniec końców ja do portretu zostałem z 70-200/2.8 i 85/1.8, wg mnie to optymalny zestaw.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

A czy 105 f2 DC - jest równie fantastyczny ? Jego ogniskowa już nie powinna dyskwalifikować go w portrecie a nawet w reporterce. Co o tym myślicie ?

Domyślnie

obie wersje DC sa chwalone, procz ogniskowych raczej nic godnego uwagi je nie rozni, nie uzywalem zadnego z tych szkiel wiec sie nie wypowiem, opieram sie na testach i opiniach
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów