Szukaj
Oj...mam ładne koleżanki, które są informatykami i to takimi baaaardzo kumatymi, więc nie przesadzajmy. Jedna nawet na imprezie haloweenowej była kotkiem, skoro o kotkach była mowa:
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Dla dzieci podobno robi się wszystkoSą gorsze rzeczy niż zabawy lalkami, a od tego jest Mama i koleżanki :P
Ja tylko sugeruję, że może znaleźć jakąś rozrywkę bez komputera? Rower, spacer i piknik w środku lasu... Jak słyszę, o kolejnej zabawie dla dziecka związanej z komputerem, to krew się we mnie gotuje i cieszę się, że mnie odciągali od komputera jak się dało.
Na programowanie jeszcze będzie miała czas.
Jeżeli jednak jesteś pewien programowania, to na pewno musi to być powiązane z zabawą, z tworzeniem czegoś, gdzie efekt będzie szybko widoczny. Raspberry pi, moim zdaniem całkowicie odpuścić, chyba, że w kontekście używania jak mniejszego komputera, na którym będą działać normalne aplikacje, a że większość aplikacji jest na Windows... To nie jest etap na samodzielne tworzenie aplikacji czy rozwiązywanie problemów programistycznych.
Ja się nie spotkałem jeszcze z ładną i ponadprzeciętną informatycznie dziewczyną, która była w stanie tak rozwiązywać problemy jak mężczyźni. Znam świetnie przygotowane teoretycznie kobiety, dobrze sprawdzające się jako kadra managerska w IT. Nie o to z resztą chodzi. Dziewczyna ma 8 lat, to nie jest moment na ustawianie kariery.Oj...mam ładne koleżanki, które są informatykami i to takimi baaaardzo kumatymi, więc nie przesadzajmy.
Mam nadzieję, że dziewczyna ( kocica? ) ze zdjęcia ma więcej niż 8 lat.. ;P
Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 28-05-2014 o 19:14
d70s + N18-70 + N55-200
Jeżeli dziecko interesuje się składaniem klocków, to zestaw Lego Mindstorm będzie idealny. Programowanie urządzenia jest za pomocą bloczków układanych w oprogramowaniu Lego na PC.
D85,75,71 || N 14-24,24-70,70-200,200-500 || S 85A
Malinę można wykorzystać w inny sposób
Mianowicie o elektronikę i układy. Programować też można i później to połączyć z robotami. Z kolegą mamy zamiar kupić raspberry i próbować to wykorzystać w robotach ale nie mamy kasy :/
Ktoś wspomniał o lego mindstorms - też fajne i ciekawe. Przyjemny interfejs do programowania (chyba, że chesz córkę wprowadzać w kod liniowy).
Co za czasy...aby się pobawić lalką to sobie musi biedne dziecko elektroniczną zrobić
Ja to bym swojej perkusję kupił no ale nie mam córki bo kto widział aby informatyk miał dziewczynę i rodzinę![]()
Trafiają się kobiety atrakcyjne i kumate zarazem, w wielu branżach. Jeśli praca jest połączona z pasją, to dla takiej panny nie ma zmiłuj, dopnie swego i potrafi nawet przegonić facetów.
Skontaktuj się z nami