Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Raspberry Pi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Jestem w tej kwestii zadeklarowanym szowinistą - zamiast zmuszać ją do programowania, kup jej lalkę czy jakąś zabawkę...
    Szukam czegoś co będziemy mogli robić razem. Przecież nie będę się lalkami bawił

Domyślnie

Raspberry PI z tego co kojarzę, nie jest w architekturze PC.

Wiesz, kobieta informatyk, jest jak świnka morska. Ani świnka, ani morska. To jedno

Ja zaczynałem od logo, też w podstawówce, później jeszcze w tej samej podstawówce było C/C++. Ale nie widzę tego za bardzo w przypadku dziewczyn. Jestem w tej kwestii zadeklarowanym szowinistą - zamiast zmuszać ją do programowania, kup jej lalkę czy jakąś zabawkę...
    Oj...mam ładne koleżanki, które są informatykami i to takimi baaaardzo kumatymi, więc nie przesadzajmy. Jedna nawet na imprezie haloweenowej była kotkiem, skoro o kotkach była mowa:
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dla dzieci podobno robi się wszystko Są gorsze rzeczy niż zabawy lalkami, a od tego jest Mama i koleżanki :P

Ja tylko sugeruję, że może znaleźć jakąś rozrywkę bez komputera? Rower, spacer i piknik w środku lasu... Jak słyszę, o kolejnej zabawie dla dziecka związanej z komputerem, to krew się we mnie gotuje i cieszę się, że mnie odciągali od komputera jak się dało.
    Na programowanie jeszcze będzie miała czas.

Jeżeli jednak jesteś pewien programowania, to na pewno musi to być powiązane z zabawą, z tworzeniem czegoś, gdzie efekt będzie szybko widoczny. Raspberry pi, moim zdaniem całkowicie odpuścić, chyba, że w kontekście używania jak mniejszego komputera, na którym będą działać normalne aplikacje, a że większość aplikacji jest na Windows... To nie jest etap na samodzielne tworzenie aplikacji czy rozwiązywanie problemów programistycznych.

Oj...mam ładne koleżanki, które są informatykami i to takimi baaaardzo kumatymi, więc nie przesadzajmy.
    Ja się nie spotkałem jeszcze z ładną i ponadprzeciętną informatycznie dziewczyną, która była w stanie tak rozwiązywać problemy jak mężczyźni. Znam świetnie przygotowane teoretycznie kobiety, dobrze sprawdzające się jako kadra managerska w IT. Nie o to z resztą chodzi. Dziewczyna ma 8 lat, to nie jest moment na ustawianie kariery.
    Mam nadzieję, że dziewczyna ( kocica? ) ze zdjęcia ma więcej niż 8 lat.. ;P
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 28-05-2014 o 19:14
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    Ja się nie spotkałem jeszcze z ładną i ponadprzeciętną informatycznie dziewczyną, która była w stanie tak rozwiązywać problemy jak mężczyźni ....
    Kobiety myślą inaczej i żadne parytety, ani pop_ieprzone równouprawnienia tego nie zmienią.

Wyobraźnię mają dwuwymiarową, co skutecznie zamyka im drogę do sukcesów w wielu zawodach.

Za to potrafią być świetnymi żonami i matkami.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jeżeli dziecko interesuje się składaniem klocków, to zestaw Lego Mindstorm będzie idealny. Programowanie urządzenia jest za pomocą bloczków układanych w oprogramowaniu Lego na PC.
    D85,75,71 || N 14-24,24-70,70-200,200-500 || S 85A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Kobiety myślą inaczej i żadne parytety, ani pop_ieprzone równouprawnienia tego nie zmienią.

Wyobraźnię mają dwuwymiarową, co skutecznie zamyka im drogę do sukcesów w wielu zawodach.

Za to potrafią być świetnymi żonami i matkami.
    Jednocześnie, umiejętność skutecznego multitaskingu sprawia, że w niektórych sytuacjach są nieocenione.
    No, przynajmniej jedna rzecz w której się zgadzamy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Malinę można wykorzystać w inny sposób
    Mianowicie o elektronikę i układy. Programować też można i później to połączyć z robotami. Z kolegą mamy zamiar kupić raspberry i próbować to wykorzystać w robotach ale nie mamy kasy :/
    Ktoś wspomniał o lego mindstorms - też fajne i ciekawe. Przyjemny interfejs do programowania (chyba, że chesz córkę wprowadzać w kod liniowy ).

Co za czasy...aby się pobawić lalką to sobie musi biedne dziecko elektroniczną zrobić
    Ja to bym swojej perkusję kupił no ale nie mam córki bo kto widział aby informatyk miał dziewczynę i rodzinę
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Oj[...] Jedna nawet na imprezie haloweenowej była kotkiem [...]
    tak zupełnie offtopowo, przypomniał mi się dowcip:

na firmowy bal przebierańców przyszli:
    - prezes w masce lwa
    - księgowa w masce lisa
    - informatyk w masce.... 255.255.255.0

grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Trafiają się kobiety atrakcyjne i kumate zarazem, w wielu branżach. Jeśli praca jest połączona z pasją, to dla takiej panny nie ma zmiłuj, dopnie swego i potrafi nawet przegonić facetów.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów