Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Raspberry Pi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dla dzieci podobno robi się wszystko Są gorsze rzeczy niż zabawy lalkami, a od tego jest Mama i koleżanki :P

Ja tylko sugeruję, że może znaleźć jakąś rozrywkę bez komputera? Rower, spacer i piknik w środku lasu... Jak słyszę, o kolejnej zabawie dla dziecka związanej z komputerem, to krew się we mnie gotuje i cieszę się, że mnie odciągali od komputera jak się dało.
    Na programowanie jeszcze będzie miała czas.

Jeżeli jednak jesteś pewien programowania, to na pewno musi to być powiązane z zabawą, z tworzeniem czegoś, gdzie efekt będzie szybko widoczny. Raspberry pi, moim zdaniem całkowicie odpuścić, chyba, że w kontekście używania jak mniejszego komputera, na którym będą działać normalne aplikacje, a że większość aplikacji jest na Windows... To nie jest etap na samodzielne tworzenie aplikacji czy rozwiązywanie problemów programistycznych.

Oj...mam ładne koleżanki, które są informatykami i to takimi baaaardzo kumatymi, więc nie przesadzajmy.
    Ja się nie spotkałem jeszcze z ładną i ponadprzeciętną informatycznie dziewczyną, która była w stanie tak rozwiązywać problemy jak mężczyźni. Znam świetnie przygotowane teoretycznie kobiety, dobrze sprawdzające się jako kadra managerska w IT. Nie o to z resztą chodzi. Dziewczyna ma 8 lat, to nie jest moment na ustawianie kariery.
    Mam nadzieję, że dziewczyna ( kocica? ) ze zdjęcia ma więcej niż 8 lat.. ;P
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 28-05-2014 o 19:14
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    ...
    Ja się nie spotkałem jeszcze z ładną i ponadprzeciętną informatycznie dziewczyną, która była w stanie tak rozwiązywać problemy jak mężczyźni ....
    Kobiety myślą inaczej i żadne parytety, ani pop_ieprzone równouprawnienia tego nie zmienią.

Wyobraźnię mają dwuwymiarową, co skutecznie zamyka im drogę do sukcesów w wielu zawodach.

Za to potrafią być świetnymi żonami i matkami.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Kobiety myślą inaczej i żadne parytety, ani pop_ieprzone równouprawnienia tego nie zmienią.

Wyobraźnię mają dwuwymiarową, co skutecznie zamyka im drogę do sukcesów w wielu zawodach.

Za to potrafią być świetnymi żonami i matkami.
    Jednocześnie, umiejętność skutecznego multitaskingu sprawia, że w niektórych sytuacjach są nieocenione.
    No, przynajmniej jedna rzecz w której się zgadzamy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Uprawnienia umieszczania postów