Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie [.Maciej] Badminton Challange

1.

2.

3.

Pozdro!
    D90 || N18-105 || N35 2.0D || N50 1.4D || J135 3.5

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

1 i 2 fajne zdjęcia, 3 jak dla mnie trochę za mało kontrastowe.
    Nikon D7100 || SanDisk Extreme Pro 32GB 95 mb/s || Nikkor DX 18-55 VR || Tamron SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD

Domyślnie

Za dużo nieba, możesz to spokojnie uciąć. Podoba się i tak, może dlatego, że ostatnio choruję na zdjęcia pod słońce?
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ned Stark Zobacz posta
    Za dużo nieba, możesz to spokojnie uciąć. Podoba się i tak, może dlatego, że ostatnio choruję na zdjęcia pod słońce?

Ja właśnie też choruję na zdjęcia tego typu a nie wiem jak takie zrobić może mi ktoś podpowiedzieć? Mam Nikona D5100, jakie ustawienia do tego typu zdjęć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarecky83 Zobacz posta
    Ja właśnie też choruję na zdjęcia tego typu a nie wiem jak takie zrobić może mi ktoś podpowiedzieć? Mam Nikona D5100, jakie ustawienia do tego typu zdjęć?
    Ustawiasz modela pod słońce, naświetlasz tak, żeby niebo było minimalnie prześwietlone, a później w PP wyciągasz z cieni i świateł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M-P Zobacz posta
    Ustawiasz modela pod słońce, naświetlasz tak, żeby niebo było minimalnie prześwietlone, a później w PP wyciągasz z cieni i świateł
    Dzięki, używam GIMPA więc chyba też da radę? a używałeś lampy albo blendy w tych zdjęciach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M-P Zobacz posta
    .. i lepiej przykładasz się od obróbki Na wszystkich zdjęciach masz wkoło modelek jasną poświatę, efekt niestarannego użycia pędzla maski w PS.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarecky83 Zobacz posta
    Dzięki, używam GIMPA więc chyba też da radę? a używałeś lampy albo blendy w tych zdjęciach?
    PP-Post process
    Szukałem blendy, ale szkoda mi było na to czasu, skoro było takie łatwe światełko, bo dziewczyny grały, a ja je wyciągnąłem za płot, żeby nie mieć pierdół w tle

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    .. i lepiej przykładasz się od obróbki Na wszystkich zdjęciach masz wkoło modelek jasną poświatę, efekt niestarannego użycia pędzla maski w PS.
    Całkowicie się z Tb zgodzę, zbędne jest tłumaczenie, że te zdjęcia nigdzie dalej nie trafią, po prostu nie przyłożyłem się do końca i jestem tego świadom

Dzięki za odwiedziny i uwagi!

Uprawnienia umieszczania postów