Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: GPS vs D200

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Kurcze, fajna sprawa Co prawda raczej na zasadzie ciekawostki, ale moze komus sie przydaje.
    No wlasnie ja kupilem z mysla o podrozy. Przez te 2-3 lata dookola swiata troche sie fotek nazbiera. Trzeba bedzie to pozniej jakos zorganizowac. Z czasem pewne rzeczy sie zapomina, a to z zalozenia ma byc male ulatwienie
    Dodatkowo gdyby moze w czasie wyjazdu natrafila sie sposobnosc nawiazania wspolpracy np. z jakims outdoorowym pismem, czy chocby czymkolwiek innym, gdzie licza sie takie zdjecia, ta dodatkowa zakladka w exifie moze im dodac troche wartosci Ale nie ma co ukrywac, w streetphoto czy portrecie zastosowania wielkiego to nie ma

pozdr
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

dla mnie też to dobry patent- właśnie ze względu na podróże. Przed Am. Płd. na pewno kupię.

Jesteś pewien, że tego pomiaru nie da się przestawić gdzieś w menu?

PS. mapka wróciła na zasadzie ciekawostki
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizja Zobacz posta
    dla mnie też to dobry patent- właśnie ze względu na podróże. Przed Am. Płd. na pewno kupię.

Jesteś pewien, że tego pomiaru nie da się przestawić gdzieś w menu?
    wiele bym dal zeby sie dalo, jezeli ktos mi powie jak to stawiam krate browara

Niestety w instrukcji D200 jest jasno powiedziane, ze pomiar jest wlaczony caly czas gdy komunikacja jest utrzymana :/ Moze nowy soft to potrafi obejsc? Myslalem, o jakims malym wylaczniku, ktory by mozna na krotkim kablu podprowadzic pod spust, ktory by najzwyczajniej w swiecie tymczasowo odlaczal GPSa od D200. Nawiazanie komunikacji to mniej niz sekunda, wiec moze takie rozwiazanie ma sens (o ile nie zzera jeszcze wiecej pradu). Heh, bede wdzieczny jak ktos ma jakies info...

Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    No wlasnie ja kupilem z mysla o podrozy. Przez te 2-3 lata dookola swiata troche sie fotek nazbiera. Trzeba
    Rozumiem, ze w taką podróż sie wybierasz? Kurcze, super sprawa

Uprawnienia umieszczania postów