Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Jak to projekt unijny do powiększenie budżetu jest niemożliwe więc D90 odpada... D5100 z 18-105 będzie optymalny chyba.
    Do tego karta, jakaś torba i masz komplet. Poszukać, wydać równo 2200. Wydasz mniej - będziesz musiał oddać, wydasz więcej będą kłopoty. Z portalami aukcyjnymi nie kombinuj. Jak to środki z UE musisz mieć solidną podkładkę w postaci solidnej faktury!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

D5100+18-105 - beda mogli jakis filmik nakrecic. Sprawdz warunki czy nie musisz zebrac ofert od kilku firm

Wysłane z mojego LG-P970 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Ja bym jeszcze pomyślał nad kwestią trwałości projektu.
    Jeśli jest to 5 lat - d5100, odchylany ekran, wielu użytkowników?
    Jeśli ma przyjść kontrola, to oczywiście przyjdzie w ostatnim roku, a d5100 będzie musiał być sprawny!

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Bardzo dziękuję za cenne uwagi.

Cytat Zamieszczone przez radziuu Zobacz posta
    Jeśli ma przyjść kontrola, to oczywiście przyjdzie w ostatnim roku, a d5100 będzie musiał być sprawny!
    Jeszcze muszą się znać.

Domyślnie

Nie bój nie bój, czasami potrafią poprosić o kopertę z znaczkiem i stemplem pocztowym, w ktorej przyszło pismo.
    Urwany wyświetlacz szybko namierzą, zdjęcie też powiedzą aby im zrobić.
    Tym, którzy kontrolują płacą od wykrytych nieprawidłowości - naprawdę potrafią być upierdliwi.

Domyślnie

E tam... ja kiedy przechodziłem kontrolę, to kobiety podeszły bardzo lajtowo... miały listę zakupów, które wniosłem do Szczegółowej Specyfiki Zamówienia którą musiałem złożyć starając się o dotacje... specjalnie nie miały zielonego pojęcia które urządzenie jest czym, ale wyczytywały z listy, ja im pokazywałem, że to jest, to stoi tu, odhaczyły, dały świstek do podpisania, że kontrola się odbyła, nie mają zastrzeżeń i tyle. Aparat jeżeli będzie - nawet w kilku kawałkach, a będzie faktura zakupu, i fizycznie będzie widać, że sprzęt się ostał, nie będzie można nic zarzucić...
    Nikon D5100 | D610
    Sigma 10-20 f/4-5.6 | 17-50 2.8 EX | 70-200 2.8 II EX | Nikkor AF-S 28 1.8 | AF-S 35 1.8 | AF-S 50 1.8 | AF-S 18-105 | Tokina At-x 100mm f/2.8
    Nissin Di-622 MkII | YN-560 IV | RF-603 MkII | Vanguard Alta+ 233AP

Domyślnie

Witam. Również rozpatruję podobne granice budżetowe. Wiem, że takich tematów było multum, naprawdę przeczytałem większość z nich. Początkowo miałem zamiar kupić D5300/D7000, lecz szybko z nich zrezygnowałem, ze względu na to, że cały budżet by się na tym skończył. Waham się między dwoma opcjami:

1) D5100 + 18 - 55 (1900zł) / 18-105 kit (cena ok. 2400) / ew. + SIGMA 17-50 f2,8 EX (3200)
    2) D3300 + 18-55 vr 2 (cena 1800zł!) ze względu na promocję nikona zwrotu 200 zł. resztę kasy na ew. stałkę w przyszłości / statyw / lampe to co będzie mi potrzeba

Rozważam aparaty nowe, ze względu na możliwośc kupienia ich na firmę. Przepraszam, że kolejny post w takim samym stylu.
    Pstrykałem trochę D3100 i D7000, jechałem razej na pół auto, oba aparaty mi się podobały. Pstrykam zazwyczaj ludzi, brata na skateparku - deskorolka itd.

D3300 Plusuje w filmach, szczególnie te 60 fps. Co wy sądzicie o takim dylemacie, z taką nikonowską promocją?
    Pzdr.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów