Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Zlecieli sie ludzie tutaj, bo łatwiej ukamieniować gościa niż zająć się tematem aparatu. Jak nie stoją pod krzyżem, to pod celą mamy madzi albo wymierzają sprawiedliwość znalazcom aparatów.

A biednego nikona d7000 na ławce zostawił zrozpaczony właściciel, bo body miało zwalony af i nie mógł z nim już wytrzymać. A autor to złodziej, którego szuka już MI6. Ludzie dajcie spokój.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anonymouslord1 Zobacz posta

Twoją wypowiedź Wanageddon, w moim wątku pominę zupełnie. Dla swojego i Twojego dobra. Nie wiem kim trzeba być, by pytać czy ukradłem.
    Nie moje, nie ruszam. Proste. Tłumacz się jak chcesz, zauważ, że ja Cię nie wyzwałem, a sam twoja odpowiedź wskazuje na wyrzuty sumienia. Sam wiesz najlepiej jak było. Niektórzy są pozbawieni zasad moralnych tyle. Aha, jak nazwać przywłaszczenie sobie czyjejś własności ? Znalezieniem ?
    Ostatnio edytowane przez Wanageddon ; 21-05-2014 o 21:18
    N crap

Domyślnie

Ja bym z takim znaleziskiem był ostrożny, oby się ono kiedyś nie obruciło przeciw tobie. Pamiętaj o jednym jak ktoś zostawił zgubił to pewnie szuka, nie sądzę żeby nawet w UK sprawę olał, a wszystko zależy jak usilnie szuka i jakimi sposobami (tu sobie wstaw co chcesz). Pamiętaj o jednym, dziś fotki mają zaszyty w sobie nr. Seryjny aparatu jakim były wykonane i kiedyś ze znalazcy mogą z ciebie zrobić złodzieja, oby nie, ale pamiętaj o tym. Zwłaszcza w UK
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Pomijając całą tą "dziwną" historyjkę- znalazłem wiele rzeczy (w tym bardzo wartościowy portfel, telefony itd) ale za każdym razem oddałem, bo jak człowiek chce, to znajdzie właściciela. Jestem też świadom, że jak ja coś zgubie, to raczej małe szanse, że mi ktoś to odda- w końcu taki kraj i ludzkie zachowania. Ale dla mnie uczciwość to uczciwość, i w życiu jakieś zasady trzeba mieć. Bo tak na prawdę większość patrzy tylko na innych, a nie na siebie.

Domyślnie

Nie mogę się otrząsnąć Dyskusja zmierza do ustalenia czy mam wyrzuty sumienia czy nie
    Wanageddon - masz racje - nie moje nie ruszam ... może i coś w tym jest. Ale na tej ławce ten plecak ze sprzętem leżał 4 godziny - może 6 - nie pamiętam ... do późnej nocy, i nikt po to nie wrócił. Moja wersja jest taka:
    na podstawie zdjęć, które były na karcie zakładam, że koleś należał do towarzystwa, które fotografował. A było to towarzystwo typowo trawkowe i mocno alkoholowe. Dlatego wg mojej opinii, gość który to zostawił, był mocno odurzony.
    zbyszekD7000 - dzięki za cenne uwagi dotyczące zaszytego numeru. Powiem tak ... myślę że nawet na taki numerek jest sposób. Bo skoro zmienia się na przykład IMEI telefonu to i w pliku pewnie można coś zmienić. Jeśli nie teraz to za jakiś czas pojawią się programy, które sobie z tym poradzą. Ale nie o tym chciałem napisać. Ja chyba nie będę miał obaw by zamieścić jakiekolwiek zdjęcie w sieci. Ja tego sprzętu nie ukradłem. A na to, że znalazłem mam wielu świadków. Poza tym, naprawdę wątpię by naćpany ćpun szukał przez policję sprzęt, który stracił a amoku. To byłby absurd.
    Nie mniej jednak zbyszekD7000 - powiedziałeś mi coś o czym nie miałem pojęcia. I za to wielkie dzięki.
    Przyjacielu Archibald6803 to, że jestem w Anglii, nie oznacza koniecznie, że przyjechałem tu by godnie żyć Żyłem godnie w Polsce, i w każdej chwili mogę żyć godnie Nie przyjechałem tu za pieniędzmi jak sądzisz. Nie wiem czemu polak za granicą od razu kojarzony jest ze zmywakiem

Domyślnie

Ja powiem tak- jak ktoś nie chce oddać to znajdzie 100 powodów które go usprawiedliwią, a jak chce oddać, to znajdzie tyle samo argumentów by zrozumieć właściciela. Taka prawda- myślimy tak jak nam wygodnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anonymouslord1 Zobacz posta
    Nie mogę się otrząsnąć Dyskusja zmierza do ustalenia czy mam wyrzuty sumienia czy nie
    Twoje sumienie, Twoja sprawa, mam to gdzieś.
    Tutaj masz bardzo przystępnie przedstawioną kwestię fotografowania z wykorzystaniem manualnych ustawień "Twojego" aparatu.

https://www.youtube.com/watch?v=DdgN3vmz_AU

Nie zawsze automatyczne tryby potrafią nadążyć za wizją fotografującego i dlatego każdy aparat ma możliwość ingerencji we wszystko. Najwazniejsze rzeczy to przysłona, czas i czułość. Przysłona to po prostu dziura i jej wielkość przez którą wpada światło na matrycę, która jest bardziej lub mniej "uczulona" na światło (iso czułość) i czas w którym to światło ją drażni.
    Pozdrawiam

ps. Ja bym szukał właściciela przez chwilę, w aparacie jest jednak sporo informacji
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Domyślnie

Na ulicy stał merc. Nikogo w pobliżu nie było. Znaczy się porzucony. Przygarnąłem, bo jeszcze kto ukradnie.
    Czy warto czymś takim jeździć?
    Z poniektórych wpisów widać, że rodzi się nowa, świecka tradycja: znalezione nie kradzione
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

kiedys byla chyba jakas wyszukiwarka co szuka zdjec w sieci poprzez podanie numeru seryjnego body

moze tak uda ci sie namierzyc wlasciciela

pozatym gosc pewnie zaraz poda numer seryjny body do zaginionych/skradzionych

i sam sie dasz namierzyc jak wstawisz fotke w siec np na jakis portal spolecznosciowy

chyba ze kiedys bedziesz mial pecha i na lotnisku bedzie jakas kontrola i numery seryjne wpisza w system

ale to tylko takie gdybanie moze ale nie musi sie nic stac
    Byl D50,D80,D5000,D3000,D3100,D7000,D7100,D300,D700 FX , D600 FX
    jest ponownie D600 , N28-105 ,N70-300VR ,Grip
    Nikon A jako sprzecik mobilny i podreczny

Domyślnie

Kwestie moralności zostawiam autorowi wątku. Co do obsługi aparatu, polecam to forum i instrukcję obsługi.

Temat zamykam.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów