To poproszę o jeszcze![]()
Szukaj
będzieMateriał rośnie bo nie pierdzę w stołek hehe, pozdrawiam.
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Na 1 szef dzielnicy. Myślałem, że mi zaraz dowali.
Jak dla mnie to foty są super.
Przy okazji małe pytanie: czy na publikację zdjęcia 42 należy mieć zgodę osoby fotografowanej ?
taaak, powiem krótko: fotografia uliczna nie zna pojęcia jak zgoda na publikację![]()
nie, bo po co.
ale niech nam ktos wezmie zdjecie i gdzies zamiesci bez naszej zgody, to rany boskie. Adwokat, prokurator, odszkodowanie etc.
Trzeba pytac o mozliwosc zrobienia zdjecia, a co dopiero o zgode na publikacje
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
Jak chcesz sobie chłopie hejtować, to nie u mnie w wątku - proszę. A jeśli masz coś do powiedzenia o zdjęciach to .... też proszę.
Gdzie tu nienawisc z mojej strony?
Bo jak rozumiem modne slowo hejt do tego ma sie odnosic. Jesli poczules sie obrazony, to przepraszam.
Chodzilo o istote sprawy ktora poruszyl kolega odnosnie ochrony wizerunku.
Pisalem o "naszej zgodzie" czyli siebie tez mialem na mysli...
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
Nie ma co się przejmować brakiem zgody na publikację. A już do takiej publikacji, jak wrzutka na forum, to dwa razy. I nawet, jak ktoś znajdzie to zdjęcie i mu się fakt ten nie spodoba, to pierwszym krokiem winno być zaprzestanie naruszeń praw autorskich, czyli po prostu wywalenie zdjęcia z forum.
Kiedyś któryś z fotografów z Magnum zapytany o kwestię zgody na publikację wyśmiał dziennikarza i powiedział: "Dla Magnum fotografuje kilkadziesiąt osób. Każdy średnio robi 4 rolki filmu dziennie. Jest rzeczą absolutnie niemożliwą zbieranie zgody od wszystkich fotografowanych osób. Przestalibyśmy być wówczas fotografami i zmienili w urzędników."
Świetne strzały, bardzo dobrze podane.
red light, dark room...
Dzięki za wyjaśnienie sprawy. Teraz wiem co i jak![]()
Skontaktuj się z nami