Szukaj
Mam D90 i mam kontakt z D300, także od razu różnica AF na tych samych szkłach rzuca się w oczy strasznie na rzecz D300 (przede wszystkim poza szybkością to ilość pól). Ogólnie D300 jest trochę większą puszką, ale jak najbardziej wygodną i intuicyjną.
Dx + S + SB
flickr
Na forumowej giełdzie wystawiony jest D300 z gripem za 1300zł, czyli prawie w cenie D90. Moim zdaniem, przy takiej różnicy, nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Jedyna potencjalna przewaga D90 (dla niektórych to może być plus) to mniejszy ciężar.
W sumie to tak naprawdę jedynym plusem za D90 jest cena. I ewentualnie mniejsze wymiary oraz masa (jeśli to dla kogoś ma znaczenie), chociaż to nie jest aż tak duża różnica.
Mam obydwa korpusy, obydwa są bardzo dobre
Pisz, do czego chcesz używać aparat, to napiszemy Ci, który według nas byłby lepszy. Są takie sytuacje, gdzie lepiej sprawdzi się D300, a są takie, gdzie lepiej D90.
akurat ja sprzedaje d300 ale tylko ze wzgledu na przejscie na fx do konca przyszlego mc no i robie przebieg body taka cena reszta d90 vs d300 no ja niemam pytan zupelnie inne ligi - d300 jest liga sama w sobie jesli chodzi o tamte lata technologiczne
d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
https://500px.com/witoldpiotrowski
Ja akurat miałem kiedyś d300s, ale jak porównywałem zdjęcia z tymi z d90 to miałem wrażenie, jakby ten pierwszy miał inny filtr dolnoprzepustowy, bo zdjęcia mi się wydawały zdecydowanie ostrzejsze. Kwestii AF to nawet nie ma co porównywać, bo ten z d300 jest o niebo lepszy.
Skontaktuj się z nami