Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: D300 czy D90?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staff Zobacz posta
    Raczej użyłbym sformułowania "znacznie lepszy", zarówno jeśli chodzi o precyzję, jak i szybkość.
    Dla mnie osobiście, przy zakupie używanych stałek, mikroregulacja AF to absolutne must have.
    D300 mierzy także światło ze starymi manualami.
    Jeżeli lubisz focić ruch to z pewnością D300. Jeżeli jednak statyw jest Twoim najlepszym kompanem w trakcie zdjęć, brałbym pod uwagę D90. Wybierając ostatecznie trzysetę
    Dlaczego uważasz ze ze statywem lepszy D90?

Domyślnie

Mam D90 i mam kontakt z D300, także od razu różnica AF na tych samych szkłach rzuca się w oczy strasznie na rzecz D300 (przede wszystkim poza szybkością to ilość pól). Ogólnie D300 jest trochę większą puszką, ale jak najbardziej wygodną i intuicyjną.
    Dx + S + SB
    flickr

Domyślnie

Na forumowej giełdzie wystawiony jest D300 z gripem za 1300zł, czyli prawie w cenie D90. Moim zdaniem, przy takiej różnicy, nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Jedyna potencjalna przewaga D90 (dla niektórych to może być plus) to mniejszy ciężar.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sopel12 Zobacz posta
    Dlaczego uważasz ze ze statywem lepszy D90?
    Bardziej chciałem powiedzieć, że tylko przy fotografii, gdzie AF nie gra "pierwszych skrzypiec", można brać pod uwagę D90.
    Edit. Tak naprawdę przy porównywalnym stanie i cenie to IMHO nie ma się co zastanawiać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staff Zobacz posta
    Bardziej chciałem powiedzieć, że tylko przy fotografii, gdzie AF nie gra "pierwszych skrzypiec", można brać pod uwagę D90.
    Edit. Tak naprawdę przy porównywalnym stanie i cenie to IMHO nie ma się co zastanawiać...
    Parę stówek różnicy jest co kusi na rzecz D90 ale AF podobno o wiele lepszy w D300

Domyślnie

W sumie to tak naprawdę jedynym plusem za D90 jest cena. I ewentualnie mniejsze wymiary oraz masa (jeśli to dla kogoś ma znaczenie), chociaż to nie jest aż tak duża różnica.

Domyślnie

Mam obydwa korpusy, obydwa są bardzo dobre

Pisz, do czego chcesz używać aparat, to napiszemy Ci, który według nas byłby lepszy. Są takie sytuacje, gdzie lepiej sprawdzi się D300, a są takie, gdzie lepiej D90.

Domyślnie

akurat ja sprzedaje d300 ale tylko ze wzgledu na przejscie na fx do konca przyszlego mc no i robie przebieg body taka cena reszta d90 vs d300 no ja niemam pytan zupelnie inne ligi - d300 jest liga sama w sobie jesli chodzi o tamte lata technologiczne
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    Mam obydwa korpusy, obydwa są bardzo dobre

Pisz, do czego chcesz używać aparat, to napiszemy Ci, który według nas byłby lepszy. Są takie sytuacje, gdzie lepiej sprawdzi się D300, a są takie, gdzie lepiej D90.
    generalnie plenery, pola łąki, góry itp, także miasto

Domyślnie

Ja akurat miałem kiedyś d300s, ale jak porównywałem zdjęcia z tymi z d90 to miałem wrażenie, jakby ten pierwszy miał inny filtr dolnoprzepustowy, bo zdjęcia mi się wydawały zdecydowanie ostrzejsze. Kwestii AF to nawet nie ma co porównywać, bo ten z d300 jest o niebo lepszy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów