Od lat jestem pod wrażeniem vivezy i namiętnie jej używam.
Szukaj
Od lat jestem pod wrażeniem vivezy i namiętnie jej używam.
Medice, cura te ipsum.
Najmocniejszy na początku zabawy z Nik jest Silver Efex Pro bo bije na głowę inne sposoby uzyskania BW i jest dosyć dobrze opisany w wielu publikacjach. Viveza jest dobra jako przetwarzanie wstepne, najwięcej da się uzyskać Color Efex Pro. Ogólnie polecam pooglądać tutoriale do Nika na YT, jest tego kilkadziesiąt godzin.
własnie po to przekleiłem dodatkowo opis z google+ bo na końcu jest opis jak zaktualizować![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek z Nikonem też ; 16-05-2014 o 00:49
Materiały filmowe
https://www.youtube.com/user/NikSoftwareLessons/videos
https://www.youtube.com/watch?v=pry2-MeRy8g
(od 16 minuty)
Co do aktualizacji,to znalazłem taką informację:
Sprawdzanie dostępności aktualizacji
Jedną z nowych funkcji cool NIK Collection jest automatyczne aktualizacje. Kiedy dodawane są nowe funkcje i problemy są stałe, zmiana zostanie automatycznie pobrana i zainstalowana na komputerze, tak długo, jak komputer jest podłączony do Internetu, a wszystkie aplikacje, są zamknięte.
Co zrobić, jeśli nie otrzyma auto-update?
Aby zaktualizować oprogramowanie ręcznie, należy pobrać najnowszą wersję Nik Collection z Google.com / NikCollection. Jeśli wcześniej zarejestrowanej wersji Nik Collection zainstalowanego na komputerze, pobierając próbę instalacji na stronie głównej po prostu zaktualizować pliki. Upewnij się, że wszystkie aplikacje, są zamknięte, uruchom instalator, a Twoje wtyczki będzie z powrotem na miejscu po ponownym otwarciu hosta.
Co zrobić, jeśli komputer nie jest podłączony do Internetu?
Wystarczy pobrać wersję próbną Nik kolekcja na stronie www.google.com / nikcollection z osobnego komputera, który jest podłączony do internetu. Użyj dysku twardego lub zewnętrznego przenieść pobrany plik instalatora z podłączonego komputera do komputera edycji. Następnie kliknij dwukrotnie plik, aby uruchomić instalatora.
IRKO
Dzięki za info
I jestem pod wrażeniem po udostępnieniu bezpłatnej aktualizacji dla użytkowników pakietu - w czasach abonamentów i płacenia za każdą łatkę to rzadkość.
Wie ktoś może jak pozbyć się ekranu powiadamiającego o nowej wtyczce "Analog Efex Pro 2" ("Przedstawiamy wtyczkę...")?
Przy każdej próbie użycia jakiegokolwiek narzędzia z pakietu Nik Collection odpala się ten ekran, za każdym razem muszę klikać "OK".
Odciąłem na moment kompa od internetu, komunikat nadal się pojawia.
Po prostu w PS-ie klikam którekolwiek narzędzie na palecie Nik i odpala się ten screen.Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też
Reinstalacja pakietu Nik nie pomogła.
Edit: fixed
Rozwiązanie: w pliku c:\ProgramData\Google\Nik Collection\NikCollection.cfg
należy dodać linijki:
<group name="Startup">
<key name="ShowAEP2PromoScreen" type="bool" value="0"/>
</group>
Ostatnio edytowane przez kashpir ; 16-06-2014 o 21:42
Tak opisaliście mi ten NIK że cholera wygrzebałem zniżkę i kupiłem pakiet...
Tylko cholera wygląda na to że do pracy z odpalonym LR i PS + NIK to trzeba 16 GB ramu![]()
Skontaktuj się z nami