Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Rekonstrukcje bitew/ walki powstańcze

Witam serdecznie. Poproszono mnie niedawno o wykonanie fotorelacji z inscenizacji walk powstańczych (temat Powstanie Styczniowe)i teraz moja proźba do Was drodzy koledzy fotografowie, czy ma ktoś jakieś doświadczenia, przemyślenia jakieś sugestie bądz porady co do tego rodzaju zdjęć ? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuję

Domyślnie

Zapoznaj się ze scenariuszem imprezy, idź tam wcześniej i zaplanuj kiedy i co focić. Pewnie będą też jakieś próby.

Dobrze jest tak zaplanować ujęcia, żeby w miarę możliwości unikać współczesnych elementów w kadrze.

Moja, raczej niezbyt udana relacja z czegoś takiego:
    http://radom.ws/index.php?n=Tekst.Po...Styczniowe2011

Czasami w kadr włazi konkurencja, wczuwając się w role fotoreporterów wojennych, jak ci tutaj, podczas innej inscenizacji

Domyślnie

Dzieki Ajt, scenariusz już znam bedą to uogulniając dwie scenki (Pożegnanie Oddziału wyruszającego do powstania z mszą oraz sama potyczka oddziału powstańców z moskalami). Dziekuje za podpowiedz odnośnie prób - niby oczywista sprawa zeby taką próbę zaliczyć, a jednak nie wpadło mi to do głowy. Dzięki a co do samego sprzętu jakiego szkła użyłeś na przedstawionej fotofelacji ? N24-70 powinien wystarczyć czy powinienem "zabrać coś dłuższego" ?

Domyślnie

Zabierz coś dłuższego.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

tego się łaśnie bałem, bo z tym "dłuższym" to troche krucho - dysponuje jedynie baaardzo leciwym N 80-200mm f/4.5-5.6D
    Ostatnio edytowane przez dominas85 ; 15-05-2014 o 01:15

Domyślnie

Dasz radę. Podniesiesz ISO (w świetle dziennym nie psuje tak obrazu jak z udziałem wieczornych ciemności). Szerokim / standardowym zrobisz nudne opisowe, a tele wyciągniesz smaczki. Na opisowym i tak będziesz przeklinał publikę w kadrze i całe te przedstawienie będzie nic nie warte. Takie jest moje zdanie.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Ok koledzy ślicznie dziekuje za wszelkie porady w tym tygodniu jestem umówiony na zwiedzanie miejsca inscenizacji i 31 działamy
    Jeśli nasuneło by wam się coś jeszcze na co powinienem zwrócić uwage lub na co uważać z góry dziekuję

Uprawnienia umieszczania postów