Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Portret biznesowy :)

Cześć

Zostałem poproszony o przygotowanie portretu biznesowego. Model na zdjęciu poważny jak przystało na przyszłego wilka z Wall Street

Proszę o cenne i konstruktywne uwagi - chce się doskonalić

Pierwszy raz umieszczam zdjęcie więc podaje jeszcze link do oryginału - https://www.flickr.com/photos/45164786@N03/14184047164/

Pozdrawiam i dziękuje za zajrzenie

Domyślnie

Kompozycyjnie - moim zdaniem OK.

W oczy gryzą pierdoły - jak niezapięty guzik marynarki (lepiej by się ułożyła przy zapiętym), jakiś fant w kieszeni, zbyt odstający tył marynarki. Nic wielkiego, ale psuje wrażenie profesjonalizmu i biznesowej perfekcji.

Domyślnie

i ręce.

Wilk ze szkoły katolickiej?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

ogólnie przyjemne w odbiorze, brakuje mi jednak odrobiny luzu, pewności siebie - teraz wilk zaciera ręce bo indeksy notują wzrost, a powinien sprawiać wrażenie gotowości na każdy ruch rynku

co do ubioru, to spodnie powinny być lepiej dopasowane, przedostatni guzik koszuli zapięty, ten od marynarki jest ok jak przedmówca napisał fanty w kieszeniach, także spodni przeszkadzają,

osobiście zastanowiłbym się nad zegarkiem, choć teraz nosi się wszystko do wszystkiego, to mi czarny chronograf w PVD nie pasuje

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Rece 'dotykaja' jasnej kreski w tle, ogolnie to cale tlo jest jakies kamuflazowe, a nie biznesowe O innych detalach juz wspomniano.

Domyślnie

Dobra, dzięki za odpowiedzi - o coś takiego mi chodziło

Ze wszystkimi się zgodzę Na następny raz trzeba mocniej przypilnować detali tzn jak przyjdzie ubrany i przygotowany do zdjęcia.

Pzdr.

Domyślnie

tak wymiętolony, z fantami w kieszeni, rozchełstany to raczej nie na wilka a jakąś świnke morską Wall Street. Teraz mi to wygląda na kierownika zmiany w fabryce blachy falistej. Zmieniłbym zdecydowanie tło a wilka wysłał do stylisty.

Domyślnie

Tło może jest mało biznesowe, z drugiej strony ile można w szkle i betonie robić...

Moim zdaniem największy problem jest z rękami - model wygląda jakby miał za chwilę zaśpiewać arię operową, to nie jest gest biznesowy. Trochę za wysoko broda, wygląda jakby się wywyższał, chyba że taki był cel.

Rozpięty dolny guzik marynarki jest jak najbardziej prawidłowy! Poprawiłbym natomiast klapę odstającą z tyłu.

Pozdrawiam
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Dla mnie poza i elementy ubioru modela wyglądają razem jak żart. Sorry.

Domyślnie

Tło bym dobrał lepsze niż murr... coś biznesowego, jakieś złote tarasy, coś industralnego, nawet jakieś dobre auto byłoby lepsze od tego betonu.... nawet jakąś laska w szpilkach koło wieżowca... kasa, portfel, wykresy, tabelki.
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 18-05-2014 o 22:16
    "Nikon"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów