Witam
poszukuję torbę foto na zestaw coś koło:
2x D610 (jedna sztuka z gripem)
sigma 35 1.4
nikkor 85 1.8
nikkor 50 1.8
tokina 16-28 2.8
samyang 8mm
Nikon Sb 900
YN 560 III
+ duperele typu zapasowe karty, baterie, ładowarki itp
Niestety nie bardzo mam możliwość pomacać torby (mam kawałek do najbliższego miejsca, gdzie mógłbym coś obejrzeć) Przeglądając internet wypatrzyłem 3 typy:
1. Lowepro Nova 200 aw - 250zł
2. Vanguard The Heralder 38 - 320zł
3. Tamrac PRO 8 - 365zł
4. Lowepro Stealth Reporter D550 AW - 400zł
5. Lowepro Pro Messenger 200 AW - 600zł!
Powiem szczerze, że najbardziej zastanawiam się pomiędzy torbami Lowepro (bo mam bardzo duże zaufanie do wyrobów tej firmy i zawsze byłem z nich zadowolony) Vanguard - wydaje się bardzo sensownie rozwiązana. Jednak nigdy nie miałem do czynienia z wyrobami Vanguarda i nie wiem jak jest z ich jakością... Tamrac jakoś do mnie nie przemawia - raz, że nie podoba mi się do końca fakt, że obiektywy lądują pod aparat, dwa że kiedyś miałem w rękach torbę tamraca i jakoś szczególnie się nie zachwyciłem. Do stawki w ostatnich dniach dołączyła D550 od Lowepro i póki co wychodzi na prowadzenie - co prawda kilka rozwiązań do mnie kompletnie nie przemawia ale ogólnie chyba wychodzi najsensowniej. Dziś wpadłem jeszcze na messengera... cóż cena trochę powala i zastanawia mnie czy nie jest zbyt "miękka" (nie wiem jak z ochroną sprzętu i nie wiem czy nie byłaby za mała ale jej wygląd jest rewelacyjny!!! Zwłaszcza chodzi o fakt, że jest mało "fotograficzna" z wyglądu, przynajmniej na pierwszy rzut okaMoże ktoś z Was miał do czynienia z ww modelami? A może coś innego w cenie raczej do 400zł?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami