Czekajcie, to z niego się śmialiście?
http://piotrblawicki.com/jak-powstal...ss-photo-2014/
Szukaj
Czekajcie, to z niego się śmialiście?
http://piotrblawicki.com/jak-powstal...ss-photo-2014/
"smialiscie"?
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Mimo wszystko odróżniłbym "śmialiście" od krytyki nachalnej reklamy.
I na tym bym poprzestał - ten wątek założyłem raczej w celu pogratulowania naszemu forumowemu koledze niż roztrząsaniu sprawy Pana Piotra. Warto raczej czas poświecić ewentualnej dyskusji na temat zdjęć z GPF.
I przy okazji gratulacje również za reportaż.
jesli sie nie myle to ten pan nie wylecial z forum za jakosc zdjec tylko za notoryczny spam .. jak ma z tym zwiazek twoj post? po raz kolejny uzywasz klamstw by twoje post wywarl mocniejsze wrazenie?
akurat nikt tu nie odmawia panu Blawickiemu umiejetnosci robienia zdjec. chco akurat te nagrodzone cierpia na klasyczny syndrom konkursowy - nie istnieja bez opisu.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
niestety - syndrom opisu jest powszechny i nie dotyczy tylko polskich konkursów. tegoroczny WPP zdecydowanie pod tym względem nie odbiegał. mało tego część ze zdjęć zamieszczonych była zwyczajnie słaba (poucinane kończyny, obcięte czubki głów, cienie fotografującego) i gdyby nie genialnie dorobiona historyjka niewiele by znaczyły. sporo z nich wrzuconych na forum zostałoby zjechanych po całości.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Nie zebym bronil wszystkich zdjec konkursowych, bo tak to juz jest ze zawsze nie ma pelnej zgodnosci z decyzjami jury, ale akurat to co sie podoba lub nie na forum to dla mnie najmniej wiarygodny wykladnik
Prawda jest taka ze forumowe galerie pelne sa nijakosci wiernej jedynie ksiazkowym zasadom
Road to Manila
A owszem. Zgadzam się. Co nie zmienia faktu, że tak jest.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Zgadzam się absolutnie z tym stwierdzeniem!!!
Może poza częścią o książkach. Warto byłoby sprecyzować, że chodzi o książki o technikaliach itp. Bo np publikacje Davida DuChemin'a sa absolutnie genialne. Ocierają się o fotograficzną filozofię i tylko pogłębiły moją umiejętność OGLĄDANIA i oceniania zdjęć innych jak i swoich zdjęć.
ranbir kapoor- dobrze wiedziec, że jeszcze uzytkownicy, którzy tak twierdzą
Co do GPP to zgadzam się z większością opinii. Aczkolwiek uważam, że akurat zdjęcia Pana Piotra są dość ciekawe i w ich wypadku opisana historia chyba nie jest kluczem sukcesu![]()
Mario - gratuluję i tupozdrawiam
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
dla mnie forum jest bardzo wiarygodnym i znakomitym wykladnikiem .. poza klasyka - zawsze na odwrot![]()
jak ja bym chcial zeby to co napisales bylo prawda ... niestety prawda jest w polowie .. tzn pod wzgledem nijakosci .. co do wiernosci ksiazkowym zasadom - nie zauwazylemPrawda jest taka ze forumowe galerie pelne sa nijakosci wiernej jedynie ksiazkowym zasadom![]()
wracajac na chwile do konkursu bo chyba niechcacy rozpetalem burze ktora nie powinna sie znalezc w tym watku. temat byl gatulacyjny i taki powinien zostac. bo i zdjecia zasluguja i okolicznosc jest wlasciwa![]()
co do decyzji jury - zreszta w WPP i wszlekich reporterskich konkursach jest ta sama tendencja - ciezko sie oprzec wrazeniu ze zdjecia sa coraz mniej wazne. reportaz przestal byl reportazem jako sztuka a historia zatoczyla kolo - zdjecia znow staly sie dodatkiem do artykulu a nie trescia sama w sobie.
wystarczy wziac poszczgolne foty i nie patrzec na opis - rzadko ktora bez opisu robi wrazenie.
twoje foty opowiadaja historie i za to szczere gratulacje.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami