Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Karateka

Domyślnie Karateka

Jestem ciekaw co powiecie na taka obrobke i zdjecia
    1

2

3

Bonus
    N i pare gratów

Domyślnie

i co jednym słowem kiszka?
    N i pare gratów

Domyślnie

Nogi brudne. Niby to dzieci wiec w sumie brudasy fajnie się fotografuje babrające się w jakimś glaju, ale tu nie ma takiego kontekstu i w mojej ocenie wygląda to źle. Światło na tle nie wiem czy to jest w photoshopie dodawany efekt, ale do mnie to nie gra. Masz po prostu świetliste nieuporządkowane plamy na tle. Bez żadnego sensu, psują one odbiór. Rozjaśnienie tła miejscowe powinno (przynajmniej tak mi się wydaje) służyć skupieniu wzroku na czymś ważnym - na modelu, a tutaj jest po prostu niechlujnie. Na jedynce masz poruszoną stopę i to mogłoby być fajne gdyby czas był dłuższy. Tak masz po prostu ciut ruszoną, nie ma ruchu jako takiego co byłoby chyba fajnym efektem. Trochę też się tobie przeostrzyły (chyba że to efekt zmniejszania).
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

dzięki. Własnie byłem ciekaw co do tych plam świetlnych. Co do brudnych stóp mi się osobiście one kojarzą z karate.
    Ostrzyć nie ostrzyłem tylko standardowe ustawienia
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    i co jednym słowem kiszka?
    No. Dzieciaczki fajne, tylko fotograf pokpił sprawę. Wyszło trochę na zasadzie "to, machnij nóżką, tato fotkę pstryknie". Można wykombinować ze sto innych, bardziej atrakcyjnych, sposobów ukazania modeli i sportu. Koncepcja idzie w ciekawym kierunku. Kreatywność trzeba jedynie doszlifować. Po zmianie rozmiaru zdjęcia koniecznie wyostrzyć.
    ps. fakt, trzeba modele domyć. W reportażu, na sali gimnastycznej, na macie brudne nogi przejdą. Taki urok tego sportu. W studio musi być sterylnie.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 12-05-2014 o 18:43
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Osobiście nie podoba mi się tło. Ogólnie jakoś sztucznie. 3 może nadać się pod mema jakiegoś (niestety jakoś tak mi się kojarzy). Spróbuj z innym tłem i z uchwyceniem ruchu.
    D90, 35 1.8G, 18-105 VR, YN-565EX

Uprawnienia umieszczania postów