Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: pin-up girls :)

Domyślnie pin-up girls :)

czyli Karolina i Agnieszka - można śmiało wytykać błędy

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Domyślnie

świetne, ale 4rka dla mnie przejarana..
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pelo Zobacz posta
    można śmiało wytykać błędy
    najwiekszym bledem jest brak pinupowych figur u dziewczyn, ale to juz nie twoja wina
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

i-love-photography
    Gość

Domyślnie

Ogólnie moim zdaniem baaaaardzo dobre. Napiszę drobiazgi, ale właściwie niemające wpływu na moją bardzo pozytywną opinię:
    1. Na zdjęciu 1 dziewczyna powinna się bardziej pinupowo wygiąć do przodu eksponując pośladki... wygieła się w tył i zrobiła sobie brzuch... co przy jej figurze jest nie lada sztuką (niestety negatywną)
    2. bardziej matowy puder (zwłaszcza zdjęcie 5)- możesz lekko zmatowić w ps
    3. zdjęcie 4 -skoryguj fałdki na brzuchu
    4. trochę za dużo światła... dziewczyna przez to zbyt blada... i przez to nie jest to pin up gdzie dziewczyny miały zdrowszy kolor skóry (jak na innych zdjęciach)

Rozumiem, że tła kartonowe, 3 lampy (dwie z przodu 45 stopni i lekko z góry - zwłaszcza jedna z góry, jedna na tło ) zgadza się?

Ale ogólnie gratulacje!

Domyślnie

zdjecia nie sa opracowane jak klasyczne zdjecia pin-up. wlasciwie to brak jakiegokolwiek pin-up-like opracowania.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Pin up czy nie 2 najlepsza. Obróbka mi się podoba bardzo, D&B na skórze opanowane w stopniu w którym mi się jeszcze nie udało. Faktycznie na różowym tle papierowym robiłeś czy tło to PS?

Domyślnie

Mi tam zdjęcia się podobają. Nie wiem przyznam szczerze czym charakteryzuje się pinup-like obróbka, więc ni cholery nie wiem w czym problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mi tam zdjęcia się podobają. Nie wiem przyznam szczerze czym charakteryzuje się pinup-like obróbka, więc ni cholery nie wiem w czym problem.
    nie ma zadnego problemu. jesli zdjecia sie podobaja. tu link to jednego z setek tutoriali o obrobce zdjec tak, aby wygladaly jak ze zlotej ery pin up czyli lat 50tych. link po angielsku no bo przeciez wszyscy.... http://www.youtube.com/watch?v=iKzxR-eIG6E tu slow pare o look http://www.pinuppassion.com/pin-up-look.html tu jak wykonac make up (m.in) http://makeup.lovetoknow.com/Pin_Up_Girl_Makeup co do kolorow to dominuja pastele i kolory washed. i raz jeszcze- problemu nie ma zadnego.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 09-05-2014 o 19:22
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

dzieki za wszystkie wpisy.
    co do figur - pewnie jest w tym racja - nie specjalnie sie nawet przygotowałem do tych zdjęć - tzn nie szukałem jakoś za dużo inspiracji i dla tego pewnie pokazane pozy wyglądają jak wyglądają. - na obrone powiem tylko tyle że druga z dziewczyn stała chyba pierwszy raz przed obiektywem - więc ciężko było od nie wymagać jakiegoś mega pozowania - chociaż i tak uważam że dała radę
    co do kolorów - czy tam stylizacji kolorystycznej - nie jestem przekonany że popełniłem jakiś błąd
    http://fc02.deviantart.net/fs71/f/20...ht-d670iaz.jpg - nie wiem czy moja kolorystyka - zaznaczam kolorystyka !!! - jakoś bardzo odbiega od tej zalinkiowanej - a przykład jest dla mnie pin-up'em - no chyba że się mylę zalinkowana fota jest tylko przykładem pierwszym jaki mi się nawinął i nie wzorowałem się na nim podczas robienia zdjęć.

co do technicznej strony - tak papierowe różowe tło, z lewej BD z prawej strip w ustawieniu pionowym do zmniejszenia cieni na tle za dziewczynami.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów