Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Emi

Domyślnie

Piekne, zatrzymuje na dluzej. Bokeh cudo, swiatlo, kadr, modelka, obrobka. Masz wiecej?

Domyślnie

To jest odwieczny problem
    jak ustawić modelkę
    ustawienie korpusiku modelki 3/4 a twarzy enface - efekt - drobniutkie ramiona (zmniejszone dodatkowo właśnie przez takie ustawienie) wyolbrzymiły głowę

Domyślnie

jako oficjalny fan, nie muszę chyba nic pisać
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Fanie napisz coś o bokehu
    W końcu to Helios 85 z nowej produkcji

Domyślnie

Jak się tak dopominasz, to rzeczywiście, kręci

Domyślnie

nieczęsto komentuję zdjęcia, bo się się znam - tym razem jednak coś napiszę, sprowokowany wyciągnięciem tematu heliosa i jego bokehu
    uwaga ogólna jest tala, że taki charakterystyczny bokeh może zemdlić po jakimś czasie (wiem, bo miałem noctiluxa kiedyś)
    co gorsze, może wyrządzić więcej szkód niż pożytku, autor skupia swą uwagę na uzyskaniu efektu, który staje się tematem samym w sobie

na tym zdjęciu też trochę to widać, jest bezpieczne, ładna modelka, stylizacja, ładne barwy, ale czegoś mi brakuje - nawet ciekawe spojrzenie to troszkę za mało w kategorii portret przy pojedynczym zdjęciu
    przeszkadza mi za to płaskie tło, wygląda jak fototapeta i tworzy z postacią lekki "efekt wklejki"

mam nadzieję, że autor się nie obrazi, wiem, że łatwiej krytykować, niż coś stworzyć

Domyślnie

Bokeh bleeeeeee... wygląda jak z Heliosa

A zdjęcie się podoba, ładne kolory
    Mam lustrzankę, jestę fotografę!

Domyślnie

Ostatnio jestem zachwycona takimi efektami, a szkiełko robi cudny bokeh, rewelacja!
    Każdy się kiedyś uczył.
    ______
    Nikon D80

Uprawnienia umieszczania postów