Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Praga gdzie?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Praga gdzie?

Witam serdecznie.

Wybieram się z rodzinką do stolicy Czech. Termin prawdopodobny to połowa sierpnia. Po przekalkulowaniu najchętniej wybiorę się samochodem. Jeśli ktoś może to proszę mi polecić jakiś nie wiem hotel, pensjonat, kwaterę - słowem lokum na dwie, trzy noce. Miejsce oczywiście sprawdzone... Sam kiedyś bywałem w Pradze i spałem u takiej strasznie miłej Pani Ani, praktycznie w samym centrum, obok była superowa knajpka z niedrogim i smacznym jedzeniem. Niestety Pani Ania już nie wynajmuje a nie bardzo chce polecać inne kwaterki.
    Pomożecie?

pozdrawiam Rafał
    D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez willy_fil_ Zobacz posta
    Witam serdecznie.

Wybieram się z rodzinką do stolicy Czech. Termin prawdopodobny to połowa sierpnia. Po przekalkulowaniu najchętniej wybiorę się samochodem. Jeśli ktoś może to proszę mi polecić jakiś nie wiem hotel, pensjonat, kwaterę - słowem lokum na dwie, trzy noce. Miejsce oczywiście sprawdzone... Sam kiedyś bywałem w Pradze i spałem u takiej strasznie miłej Pani Ani, praktycznie w samym centrum, obok była superowa knajpka z niedrogim i smacznym jedzeniem. Niestety Pani Ania już nie wynajmuje a nie bardzo chce polecać inne kwaterki.
    Pomożecie?

pozdrawiam Rafał
    hmm samochodem? Do centrum? Wiesz ile za parkingi zapłacisz? Ja byłem w Pradze rok temu, wybrałem Polskiego Busa (16 os paczka) boo szybko i weselej
    ja mieszkałem tu. Spokojna okolica, blisko metro, sklepy itp
    tylko że ja mieszkałem w hostelu, pokoje 2os z własną łazienką pod klucz na korytarzu. Kuchnia wspólna na piętrze, obsługa pomocna, było świetnie
    i tak od 10 do 2 w nocy siedziało się "na mieście"
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    i tak od 10 do 2 w nocy siedziało się "na mieście"
    No dokładnie tak... Jadę samochodem bo wygodniej a człowiek na starość się wygodny robi. Koszty związane z parkingiem mam nadzieję mnie nie zaskoczą jakoś bardzo.
    Dzięki bardzo za miejscówkę.
    D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwą, nie tylko turystyczną, Pragę, polecam hotel Aron na Zizkowie, ul. Żerotinova 39. Byłem tam w zeszłym roku. Cudo to nie jest, ale w miarę tanio, cisza, spokój i dobre śniadania. Zaraz obok (300m) typowa praska hospoda U české chalupy, ul. Hájkova. Kawałek od hotelu parking strzeżony, w recepcji wytłumaczą gdzie. Myśmy tez jechali samochodem, ale poruszaliśmy się po mieście komunikacją miejską (bilet całodniowy) - na starówkę niedaleko. Można też zajść do knajpy U vystřelenýho oka, ul. U božích bojovníků, coby skosztować "****a w occie".
    Wszędzie piwo boskie W niedzielę w centrum parkingi bezpłatne.
    Mały zestaw podróżnika: D7500, AF-P 10-20, 18-55, 70-300 plus N18-105, N35/1.8G N50/1.G, METZ 52 AF-1

Uprawnienia umieszczania postów