Szukaj
Przeanalizowałem i wezmę D5200, cena dobra a co do video i tak zawsze mam jakąś komórkę w kieszeni więc nią się podeprę w przypadku kręcenia filmów (obecna Z5 nawet daje radę w video).
Bardziej zależy mi na ładnych fotkach. Dziękuje za pomoc w doborze, następne gadżety będę również dokupował po wyszukaniu na forum. Przydałby się pewnie jakiś filtr na początek bo zestaw zawiera tylko body, obiektyw, kartę sd i torbę.
Czyli wszystko co potrzebne do robienia zdjęć i transportu aparatu. Resztą sobie głowy nie zawracaj, zbieraj na lampę![]()
A może samo body 5200. Do tego stalka 50 albo 35. Zoom w nogach i frajda ze światełka
1.8. A potem lampka np. Metza
![]()
W tym budżecie można znaleźć idealnego D5300 + 18-105 z praktycznie zerowym przebiegiem. Będziesz miał fajny, lekki korpus z nowoczesną matrycą. Jakość obrazka jak z D7100, po prostu gorsza guzikologia, wizjer, mniej punktów AF. Nic z tych rzeczy nie będzie Ci przeszkadzać na początku drogi. Ponadto D5300 posiada bardzo przyjazne menu aparatu z wieloma "obrazkowymi" podpowiedziami. Używałem tej puchy jakiś czas i szczerze polecam, zwłaszcza z 18-105 który ma bardzo dobry stosunek cena/jakość. A co do bezlusterkowców to koledzy mają rację. Przykładowo taki Sony A6000 da Ci bardzo porównywalny obrazek do D5XXX a nawet i do D7XXX a przy tym jest mniejszy i lżejszy, taki aparacik naprawdę można polubićPobaw się dłużej w sklepie a sam ocenisz.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez wojtekb1980 ; 14-03-2016 o 04:45
Jest: D7100 / Tokina 100 / Sigma 17-50 / SB-900 / N18-105
Był: D90 N18-105
No tak, chodziło mi konkretnie o budżet 2500.
jeśli pozwolicie podepnę się pod temat, założyłem temat odnośnie d90 dla początkującego, pare osób z forum poleciło d5100 na początek i wreszcie się zdecydowałem na ten model, możecie jednak doradzić, chodzi o te dwa ogloszenia, opłaca się brać zestaw z Tamronem ? czy może lepiej nikkor 18-105mm ? podpowiedzcie coś, przypomnę że głównie zamierzam fotografować osoby( wypad na eventy tudzież wrzucić lepszej jakości zdjęcie na profil fb)
http://olx.pl/oferta/nikon-d5100-na-...tml#adb3109e79
http://allegro.pl/nikon-d5100-obiekt...9.html#thumb/1
Skontaktuj się z nami