Odświeżę i podepnę się pod wątek, nie bijcie
Stoję przed takim samym dylematem a to najnowszy temat jaki znalazłem.
Do rzeczy, dylemat mam między:
-Nikon D3300 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR + Torba Nikon CF-EU11 + filtr Tiffen UV HAZE1 67mm + Lenspen,
-NIKON D5100 + OBIEKTYW NIKKOR 18-105 VR,
albo po całości komplet NIKON D5100 + OBIEKTYW TAMRON 18-200MM F3.5-6.3 DI II VC + TORBA FOTO CAMROCK CITY X38 + KARTA PAMIĘCI SDHC 16GB CLASS 10 + FILTR UV 62MM DIGITAL/DIGIPOD/FOX + STATYW CAMROCK TA30 + UNIWERSALNY CZYTNIK KART PAMIĘCI + PILOT MEIKE ML-L3 DO NIKON + ZESTAW CZYSZCZĄCY DELTA.
Czy ten tamron będzie dobry, bo nie ukrywam, że skłaniam się ku temu ostatniemu zestawowi. Budżet ok 2500zł, focenie okolicznościowo-spacerowo-wczasoweNic specjalnego, jakiś portret, krajobraz, czasem filmik.
Do tej pory cały czas kompakty (ostatnio FZ8 ), dość długo nosze się z zamiarem zakupu lustra (zawsze były ważniejsze wydatki), fociłem sporo D60 (nie swoim) z kitowym 18-55 i dokupioną 70-200, jakieś podstawy są. Kwestia ekonomii oraz "prostego" wyboru między D3300 a D5100.
Pomóżcie proszę bo im więcej czytam tym bardziej się zdecydować nie mogę. Jakieś za i przeciw mile widziane.
Pozdrawiam.
PS. myślałem tez nad zakupem używanej D3100 albo pentka K-X ale stwierdziłem, że chyba lepiej jednak nowy.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami