Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Amiga Commodore i Hopper

Wrzucam 3 zdjęcia i proszę o komentarze. Ciekawe czy widać w nich to co ja widzę. 1 jest inspirowane malarstwem Edwarda Hoppera, 2 mi osobiście bardzo się podoba , z 3 myślałem o pójście w abstrakcję i dokolorowanie okienek tak żeby tworzyły coś w rodzaju gry Tetris.

1

Wczesne sobotnie popołudnie

2

Okno na zapleczu

3

Amiga Commodore

Pozdrawiam i dziękuję za konstruktywne komentarze

Domyślnie

Cóż, ja jestem bardzo na tak. Proszę rozwiń jedynie myśl przewodnią drugiego zdjęcia.

Domyślnie

Dziękuję bardzo. W drugim moją uwagę zwracają kolory sprowadzone do 2 barw i wrażenie pustki. Gdy patrzę na to okno to widzę pewną nierealność obrazu, jakby widok budynku został tam wklejony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał F. Zobacz posta
    Dziękuję bardzo. W drugim moją uwagę zwracają kolory sprowadzone do 2 barw i wrażenie pustki. Gdy patrzę na to okno to widzę pewną nierealność obrazu, jakby widok budynku został tam wklejony.
    kocham dorabianie ideologii do zdjec
    3ka fajna
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Powiem szczerze, że po tytule wątku liczyłem na znacznie więcej
    Z tego zestawu jedynka byłaby ok ale po drobnym wyprostowaniu. Jako zabawa graficzna faktycznie udająca piksele 8 bitowca dobra byłaby trójka... Byłaby, gdyż niestety to zdjęcie wymaga solidnych poprawek, m.in. usunięcie beczki, wyprostowanie (a jeszcze lepiej zrobienie zdjęcia na wprost budynku, stojąc równo w połowie podstawy ściany) - fajny efekt ginie przez tę niechlujność.
    Dwójki nijak nie kupuję.

Domyślnie

3- mnie się najbardziej podoba. Chociaż wygląda to na fartowny kadr wrzucony do jakiegoś presetu. Bo w nim ani pomysłu, ani symetrii. Jedynie te kolorowe okna jako tako przyciągają uwagę. Niebo wygląda okrutnie(mimo ładnych kolorów) Całe zdjęcie strasznie zaszumione.
    1-wygląda na niezłe wyciąganie z cieni. Stało się płasko. W dodatku nic nie jest prosto(korekcja obiektywu i prostowanie)
    2-tutaj najważniejszym tematem jest "odsaturowany" widok przez okno. Ale kompozycja niestety nie jest dobra.
    Fuji

Domyślnie

Amiga miała lepszą grafikę
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Domyślnie

A Hopper lepsze kadry.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

eee tam, krytyka dla samej krytyki, polska przypadłość. Zdjęcia są ciekawe i tyle.

1 - nie jest wyciagane z cieni
    2 - kompozycja jest bardzo ciekawa
    3 - zaszumienie i zła jakość jest celowa

Domyślnie

Państwa widoczki zachodów słońca i chmurek za to idealnie skadrowane i bez szumów ale nie komentuje bo nie wiem czy to fotografia czy po prostu ładne obrazki

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów