Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ania & Patryk

śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.śląskie

Domyślnie

Dla mnie trochę dużo HDR, no i budynki prawie na każdym zdjęciu są krzywe (oglądałem też zdjęcia z bloga) . Bardziej dla mnie zdjęcia architektury niż plener - para młoda gdzieś znika, czasami trudną ją znaleźć.
    Na 1 jakoś dziwne "prostowanie" budynków - jakoś tak nie naturalnie to wygląda
    Na 2 podoba mi sie kontrast
    Na blogu podoba mi się ostatnie zdjęcie w trawie
    Nikon D7100 + N 18-105 VR f3,5-5,6 (KIT), N 50 f.1.8, S 18-35 f.18 + SB 700

Domyślnie

Jedne z nielicznych zdjęć ślubnych, które mi się podobają i gdybym drugi raz brał ślub (Boże broń!) to takie chciałbym mieć. Zdjęcia ślubne na ogół powodują u mnie dotkliwe uczucie mdłości, a tutaj akurat nie Może na jedynce za mocno pojechane jest niebo. Młodych mało na tych zdjęciach i ja akurat uważam to za wielki plus Nikt mnie nie atakuje z monitora welonem ani brzydkim krawatem.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Przede wszystkim kozackie miejsce. Obróbka trochę nie moja bajka, ale może się podobać

Domyślnie

2-ka bardzo dobra...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ned Stark Zobacz posta
    Jedne z nielicznych zdjęć ślubnych, które mi się podobają i gdybym drugi raz brał ślub (Boże broń!) to takie chciałbym mieć. ...
    A mnie nie. Gdybym drugi raz brał ślub (Boże broń!) takiego czegoś bym nie zamówił. Te zdjęcia są reklamą architektury, a nie wspomnieniem najważniejszej chwili w życiu. To budowla gra tutaj główną rolę, a powinni młodzi. Myślę, iż fotki nie będą się podobały rodzinie - w większości prawdopodobnie i tradycyjnie - zwolennikom klasyki.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Trudno jest mi się odnieść do samych kadrów, ponieważ okropna pseudoartystyczna obróbka skutecznie psuje obiór zdjęć. Wybacz za gorzkie słowa, ale ja za takie zdjęcia z mojego ślubu pogoniłbym fotografa kijem od szczotki.

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Można wiedzieć co to za miejsce?

Domyślnie

to Zamek w Mosznej

Co do obróbki - jest jak dupa - każdy ma swoją
    Żaden mój klient a było ich już sporo, nie miał zastrzeżeń z dwóch powodów
    a) musi znać moje prace bo na nie się decyduje
    b) omawiam pomysł na sesje, miejsce ale również w jakim stylu chce poprowadzić obróbkę zdjęć.

Jeśli punkt a i b jest spełniony, klient jest zadowolony.

Jednych mogą razić zdjęcia (kadry) innych obróbka, innych brak "ślimaków na ławce w parku"
    Każdy ma swój styl, a ja mam dość specyficzny.

Osobiście na widok zdjęć na ławeczce, pary na tle drzewa czy innej cepelii ślubnej gotuje mi się krew.
    Jeśli ktoś szuka tego typu zdjęć nie jest on i nie będzie moim klientem.

BTW nie każde zdjęcie u mnie jest tak obrabiane, są mocniej ale również i słabiej.
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

to w trawie ostatnie na blogu miazga
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów