Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28
    sv
    Gość

Domyślnie

na drzewie siedziałeś, czy z balkonu robiłeś?
    RAF, moglbym ci odpowiedziec, ze dlugie ogniskowe czasem mi pasuja, bo ladnie "zageszczaja" atmosfere zdjecia poprzez splaszczenie perspektywy. moglbym ci rowniez napisac, ze lubie dlugie stalki, bo swietnie "izoluja" fotografowana osobe z tla, dzieki malej glebi ostrosci. takie argumenty sa jednak poza twoja mozliwoscia percepcji, bo tobie do konca zycia wystarczy kitowy objektyw, wiec wytlumacze ci to inaczej;

widzisz ja za 12 zdjec plenerowych biore 800,- zl. zeby moi klienci wiedzieli za co placa, zakladam w trakcie pleneru na body Canona (koniecznie) DLUGA BIALA RURE i wtedy nikt nie ma watpliwosci dlaczego tak drogo.

I jeszcze jedno RAF; nie sil sie na ironie, bo ci to niespecjalnie wychodzi

Domyślnie

Sven, Gamling, Saint, pozwolcie ze zostane przy swoim zdaniu. Sprzedalem 85-tke bo nie byla dla mnie uzyteczna w pracy podczas pleneru czy w kosciele. Zamiast zmiany obiektywu zalatwiam ta sama niemal ogniskowa Tamronem i nie widze zadnego uzasadnienia dla zmiany 75/2.8 na 85/1.8 chocby na chwile. Co innego 80-200 ktorego uzywam na zmiane z Tamronem gdy chce mocniej izolowac pierwszy plan od tla.

widzisz ja za 12 zdjec plenerowych biore 800,- zl. zeby moi klienci wiedzieli za co placa, zakladam w trakcie pleneru na body Canona (koniecznie) DLUGA BIALA RURE i wtedy nikt nie ma watpliwosci dlaczego tak drogo.
    Sven, dlugo w to nie wierzylem ale Ty faktycznie stajesz sie zenujacy w swoich opiniach.

Buby, reasumujac. Do portretu 85 jak najbardziej, podobnie 105 ale uniwersalnosci w tych szklach za grosz...

sv
    Gość

Domyślnie

Sven, dlugo w to nie wierzylem ale Ty faktycznie stajesz sie zenujacy w swoich opiniach.
    kazdy w moich opiniach znajdzie to czego szuka, zwlaszcza, gdy nie czyta od poczatku do konca

[ Dodano: Sro 03 Sie, 2005 ]
    admin, jak szukasz zenady to popatrz sobie tutaj:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?p=138537#138537

budujacy watek

przy okazji zapytam jak ci sie sprzedaja koszulki nikona?

Domyślnie

kazdy w moich opiniach znajdzie to czego szuka, zwlaszcza, gdy nie czyta od poczatku do konca
    Przeczytalem od poczatku do konca powyzsza. Jesli jest w niej cos w temacie tego watku to jestem slepy.

admin, jak szukasz zenady to popatrz sobie tutaj:
    Nie pochwalam takich watkow i juz zareagowalem. Nie zmienia to jednak postaci rzeczy ze masz w tym jak postrzegaja niektorzy CB, swoj ogromny wklad. Otrzymalem juz kilkanascie zgloszen na Twoje postapowanie na nikon.org.pl i jeszcze powstrzymuje sie od trzeciego ostrzezenia. Prosze jednak abys stonowal z lekka bo nie pozwole dluzej nikogo tu obrazac.

przy okazji zapytam jak ci sie sprzedaja koszulki nikona?
    Pytasz o pierwsza partie ktora rozprowadzilismy 8 miesiecy temu? Znakomicie. Sprzedaz przekroczyla najsmielsze oczekiwania. Jestem pewien ze kolejne gadzety rowniez sprzedadza sie znakomicie, rowniez te ktore wyprodukujemy z nikoniansami. Dziekuje za troske. Radzimy sobie.

sv
    Gość

Domyślnie

widze, ze pan admin pogrozil palcem , ciekaw jestem co robili moderatorzy?

Domyślnie

Sven, po raz drugi w tym samym watku prosze abys przestal trollowac.

sv
    Gość

Domyślnie

Nie zmienia to jednak postaci rzeczy ze masz w tym jak postrzegaja niektorzy CB
    ja w tamty watku nie zabralem glosu, przeciez sam rozwijal sie tak sympatycznie
    Otrzymalem juz kilkanascie zgloszen na Twoje postapowanie na nikon.org.pl i jeszcze powstrzymuje sie od trzeciego ostrzezenia.
    alez nie krepuj sie prosze, w koncu to twoje forum i ty decydujesz jaki poziom trzymasz

Domyślnie

Masz racje.

Domyślnie

Sven, Gamling, Saint, pozwolcie ze zostane przy swoim zdaniu. Sprzedalem 85-tke bo nie byla dla mnie uzyteczna w pracy podczas pleneru czy w kosciele. Zamiast zmiany obiektywu zalatwiam ta sama niemal ogniskowa Tamronem i nie widze zadnego uzasadnienia dla zmiany 75/2.8 na 85/1.8 chocby na chwile
    Ale ja nie mam Tamrona inna sprawato fakt, ze nie wydaje mi sie zeby tamron na 2,8 byl tak przyjemny jak 85 na 2,8
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Karolu, zdziwilbys sie. Na pewno nie jest to to samo, ale za to uniwersalnosc zdecydowanie na korzysc, a Tobie nie musze tlumaczyc co oznacza uniwersalnosc szkla np. w kosciele. Ostatnio slyszlame dyskusje na temat roznic miedzy jasnym zoomem a stalka w robocie slubnej. Porownywano 35-70/2.8 do 50/1.8 Masa gadania, slowne utarczki itp. Po odebraniu roboty z labu nie bylo zauwazalnej roznicy w fotach do tego stopnia ze trudno bylo samym autorom odroznic swoje prace. Wszystko to kompromis. Dla mnie idealem bylby jasny zoom 17-85/2.8 Moglbym sie w takim szkle zakochac

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów