Dzięki wszystkim za opinie – coś temat Peak Design vs Think Tank Retrospective budzi emocje![]()
Co do rzucania się w oczy - jak ktoś zna temat, to od razu zauważy, że to torba na sprzęt i wtedy TT, czy Peak Design, Billingham czy Domke to nie ma znaczenia. Tak mi się wydaje.
Przyznaję, Think Tank Retrospective 20 podobała mi się wizualnie, ale nie miałem okazji zobaczyć jej na żywo. Kalahari wciąż mnie kusi, ale spodobała mi się też Genesis Ursa, dzięki @eMGie. Do tego jest w dobrej cenie.
Opieram się na recenzjach i opiniach, ale chyba nie ma wyjścia – trzeba odwiedzić sklep, zobaczyć, co jest, wziąć torby do ręki i zobaczyć, jak leżą. Koniec końców liczy się to, jak się jej faktycznie używa. Jak coś wybiorę, dam znać co i dlaczego. Na pewno nie wybiorę małej torby tylko coś średniej wielkości. Do tej pory Domke F3X to była moja torba na spacery, czy podróże - do konfiguracji korpus i 2 obiektywy akurat, ale pomieści więcej. Nie za mała, nie za duża. Taka workowata, dopasowuje się do ciała, ale też do ideału brakuje - ochrona sprzętu w transporcie to po dodaniu wkładu można przeżyć (testowane wielokrotnie). Do noszenia bez wkładu to sprzęt ochrony w zasadzie nie ma w ogóle - powiedzmy, że jeden obiektyw mam na korpusie, a drugi trzymam w czymś takim: https://www.nikon.pl/pl_PL/Disc/disc...s-case-cl-1018. Pewnie się obijało nie raz, ale jeszcze niczego nie stłukłem i niech tak pozostanie. W kieszeniach bocznych zmieszczę 0.5l butelkęOgromny minus to sposób zamknięcia. Może niektórzy będą uważać, że wydziwiam, ale gwizdnąć coś z tej torby w tłumie to żaden problem. No i to to są powody dlaczego szukam
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami