Długo robisz zdjęcia ślubne?
Szukaj
Długo robisz zdjęcia ślubne?
D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW
bierzecie za to pieniadze?
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Wręcz bardzo niedawna, a kasę biorę ogromną. Zamiast popcornu wziąłbym paluszki, ale nie będzie przy czym siedzieć niestety...
Amator krajobrazu, AFRP, AFIAP
http://piotrwyrzykowski.pl
hmmm...a na czym pracujesz?
D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW
Nie przesadzajcie,
uśredniając poziom polskiej fotografii ślubnej to te zdjęcia i tak są powyżej średniej.
To co się często prezentuje w necie, ********e fajne zdjęcia, od kilkunastu/kilkudziesięciu najlepszych ślubnych fotografów, to tylko procent całego rynku.
Pozostała część jest jaka jest, a w wielu zakątkach Polski tak samo dużo kosztuje.
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
Dla zainteresowanych - link do materiału na blogu:
http://piotrwyrzykowski.pl/2014/05/monika-i-sebastian/
Krótkie wyjaśnienie - pierwsza wrzutka to "zwiastun" - tuż po foceniu. Druga wrzutka to część reportażu. Nigdzie nie pisałem że to sama śmietanka, pokazywanie trzech najbardziej wysublimowanych fot z całego ślubu i sesji to dla mnie trochę nieporozumienie. Sam wybierając fotografa patrzyłbym raczej na to czy i jak pokazuje przebieg całego dnia (i kawałka nocy). Takie mam podejście i moi klienci to wiedzą i widzą - raczej reporterskie niż sesyjne. Rozumów wszystkich jeszcze nie pozjadałem, wciąż się uczę i jeszcze wciąż czerpię przyjemność z focenia. Czego sobie i innym życzę![]()
Amator krajobrazu, AFRP, AFIAP
http://piotrwyrzykowski.pl
Kurde, co za złośliwości tu. Przeszkadza, że ktoś robi zdjęcia, które akurat się Wam nie podobają i ma z tego pieniądze?
To nie Wam się mają podobać, tylko Młodym i to jest najważniejsze. Zazdrość jakaś, czy coś? Rynek ślubny sam się kształtuje, jak ktoś będzie kiepski, to zbankrutuje i tyle, nie będzie dla Was konkurencji. Skończcie z tą polską zawiścią/zazdrością, bo m.in to powoduje, że jest u nas, jak jest. Co do zdjęć.
1. Cięcie mi trochę przeszkadza, wygląda na "łokciowe", ale mogę się mylić.
2. Ja bym przyciemnił, ale pewnie chciałeś zachować trochę twarzy Młodych. Tego "fotografa" w tle
pogoniłbym kijem
3. Przeszkadza mi część klęcznika, ja bym to uciął. Jak sądzisz?
9. Może jestem zboczony, ale troszkę ucięta głowa i łokieć Młodego (tak, jestem zboczony)
11. Lepiej wyglądałoby, jakbyś zrobił zdjęcie będąc w środku "kółeczka"
12. Do obcięcia, obcięta Pani z lewej, tył głowy psują fotkę.
Tyle ode mnieCo do reszty nie mam uwag. Duża dobrych zdjęć na blogu. Jak robisz zdjęcia ślubne od niedawna to jest dobrze. Praktyka czyni mistrza. pozdrawiam i dalszych udanych sesji życzę!
Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał
Skontaktuj się z nami