Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Jak czyscic CoolPixa 995

Witam,

swego czasu zabralem owo cudo na wakacje na pustynie i zauwazylem po wyjezdzie, iz znacznie pogorszyla mu sie jakosc zdjec (problem z ostroscia). Ma przebieg jakies 8 tys. pstrykniec.
    Czy oplaca sie cos z nim robic (np gdzies przeserwisowac) czy drozej wyjdzie niz efekt zabiegu? Jesli oplaca sie zrobic taki totalny przeglad to gdzie polecacie w Wa-wie?

Pzw,

MCC

[ Dodano: Sro 03 Sie, 2005 ]
    Chyba zbytnio przestarzala technologia i nikt sie juz nia nie zajmuje

Domyślnie

nie przesadzaj, ja właśnie kupuje 995

Domyślnie

A ja z przyjemnoscia bym go kupil ponownie. Nie mam jednak pojecia z czym moze byc zwiazane to pogorszenie jakosci. Jesli jestes go pewien zasugerowalbym ekspertyze (lub od razy przeglad) w Nikon Polska (mimo wszystko).

Domyślnie

ja też polecam przegląd w serwisie. Po kupnie swojego nie spodobały mi się szumy w układzie sterowania obiektywu. Nigdy nie miałem cyfrówki i dla mnie to brzęczenie było dziwne, zwłąszcza że nieregularne w zakresie pracy obiektywu. Rozebrałem bułę z optyką - raz, że trzeba mieć specjalistyczne śrubokręty ( i tak ździabałem jedną srubę ), odkleić napis Coolpix (a jak przykleić) to w środku jest całą masa elektroniki i mechaniki bardzo drobnej, bardzo upchanej i mocno poskręcanej. Założyłem z powrotem obudowę i mam nadzieję, że będzie działał.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

Moze za duzo od niego wymagam - ale na najmniejsej przeslonie i bez zoomu jest w miare ok. Wraz ze wzrostem przyblizenia cos mu sie psuje i zdjecia nie wychodza ostre nawet przy b. dobrym sloneczku i ustawione na nieskonczonosc (symbol gorki).
    MCC

Domyślnie

jutro, jak naładuję baterię, porobię kilka testów i podeślę wyniki. Na razie napisz, jakim trybem fotografowałeś, jakie ustawienia i jaki mniej więcej był obiekt fotografowany - postaram się zrobić przy takich samych warunkach.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

szukam odpowiedniego info.txt - gdzies mi sie zapodzial ;-(

[ Dodano: Czw 25 Sie, 2005 ]
    Znalazlem np takie:

DSCN6578.JPG
    CAMERA : E995V1.7
    METERING : CENTER
    MODE : P
    SHUTTER : 1/548sec
    APERTURE : F8.1
    EXP +/- : -0.3
    FOCAL LENGTH : f25.3mm(X1.0)